Bouwen met een glimlach

Aan de Noordrand van Helmond liggen de Zoete Kers en het Verliefd Laantje; twee charmante straatjes met kleurrijke namen. Wie hier woont weet het allang, dit is misschien wel het mooiste stukje van Helmond. Zeker als je de twee villa’s die er recentelijk zijn gebouwd mee in ogenschouw neemt.

Dat deze twee totaal verschillende villa’s tegelijkertijd door van den Heuvel Bouwbedrijf zijn gebouwd is puur toeval, maar wel een leuk toeval. Je ziet meteen aan de villa’s dat ze het resultaat zijn van een geolied bouwproces. De vakkundige afwerking, de creatieve ideeën, de netheid; er is met hart en ziel aan gewerkt. Bij Van den Heuvel Bouwbedrijf zijn ze net als de bewoners trots op het resultaat.

Vol passie vertellen

Voor particuliere opdrachtgevers is de bouw van een villa een fikse investering. Je laat nu eenmaal niet elke dag een villa bouwen. Van den Heuvel Bouwbedrijf bouwt wel elke dag villa’s en begrijpt de ongerustheid. Zorgen voor geruststelling bij de opdrachtgever is dan ook een van de kwaliteiten van Van den Heuvel. De start van een bouwtraject is een treffend voorbeeld van hoe eigenaar Frans van den Heuvel dat aanpakt. Van mens tot mens. Met de opdrachtgevers aan tafel, de architect erbij en met passie vertellen over de aanpak.

Frans van den Heuvel: “Bij de intake van dit project heb ik openhartig en transparant verteld over de capaciteit en kwaliteit van ons team en vooral over onze passie voor bouwen. Want die is er in overvloed, bij iedereen die bij Van den Heuvel Bouwbedrijf werkt. Passie is aanstekelijk. Natuurlijk zijn er legio voorbeelden van ons werk, maar dat zegt niet per se iets over het bouwproces. Omdat we samen het bouwproces instappen, is een klik hebben erg belangrijk. En omdat wij het proces altijd onder controle hebben, zijn onze opdrachtgevers gerustgesteld. Dat gevoel krijgen als opdrachtgever is heel belangrijk.”

Stevig in de steigers

Met de bewoners van deze villa’s was de klik er meteen. Elke stap en elke belangrijke beslissing is vervolgens samen besproken. Het wordt immers hún villa, niet die van de bouwer. Al is de trots er bij Van den Heuvel niet minder om. Om het bouwproces zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn twee teams ingezet onder leiding van één voorman, die weer ondersteuning kreeg van de vaste projectleidster van Van den Heuvel.

Deze aanpak zet ook het verdere verloop van het proces stevig in de steigers. Bij Van den Heuvel Bouwbedrijf werken alleen teamplayers. Iedereen haalt het beste in elkaar naar boven, zonder dat het een wedstrijd wordt. Frans van den Heuvel: “Onze mensen zijn betrokken, ook op de bouwplaats richting de toekomstige bewoners. We stellen de teams samen op basis van wat een opdracht nodig heeft. Een villa vraagt om ander vakmanschap dan een bedrijfspand, heeft andere voorwaarden. En dat moet matchen. Welke timmerman past het beste bij welke opdracht én bij de opdrachtgever. Ik geef mijn passie graag door aan mijn mensen, het bouwen gebeurt tenslotte door hen. Zij hebben de kwaliteit in de vingers waar wij als bouwbedrijf voor staan.”

Die match maken is bij Van den Heuvel een wezenlijk onderdeel van het proces en uiteindelijk in het belang van de opdrachtgever. In het geval van deze twee villa’s is gekeken naar welk team het beste bij welke bouw paste.

Inspireren, adviseren en ontzorgen

Bouwcenter Swinkels speelde een grote rol in de totstandkoming van de twee getoonde droomwoningen. Van onder meer de betonmortel voor de funderingen tot de stenen voor de binnen- en buitengevels. En van de spouwmuurisolatie tot de gevelbekleding. Ook bracht het familiebedrijf met 90 jaar ervaring advies uit over toe te passen materialen en kleuren en ontzorgde en begeleidde het kwaliteitsbedrijf de aannemer tijdens het gehele bouwproces.

Bij Bouwcenter Swinkels vind je een ruim assortiment bouwmaterialen, hout- en plaatmateriaal, keukens, deuren, sanitair en tegels. Dat maakt Bouwcenter Swinkels – met vestigingen in Lieshout en Venlo – het juiste adres voor iedereen die bouwt, verbouwt of dit laat doen. Zowel professionele bouw- en klusbedrijven als de particulier is bij het familiebedrijf aan het juiste adres. Want bij Bouwcenter Swinkels/Driessen vind je immers alle professionele merken onder één dak!

Daarnaast staat een team van bevlogen en zeer ervaren professionals klaar om u te assisteren bij ieder project. Zo streven zij er ieder moment van de dag naar om jou de beste oplossing te bieden. Voor ieder project!