Home » Bouwkundig rapport aanvragen? Dit moet je weten!

Bouwkundig rapport aanvragen? Dit moet je weten!

Bouwkundig rapport

Door Excellent admin

Een bouwkundig rapport is eigenlijk een samenvatting van de conclusies die uit een bouwtechnische keuring zijn gekomen. In dit rapport vindt je dus alle belangrijke feiten over jouw woning. In het rapport vindt je niet alleen alle pluspunten, maar komen vaak ook verborgen gebreken aan het licht. Het is daarom een erg slimme zet om een bouwkundig rapport aan te vragen. Beschikt een woning nog niet over een bouwkundig rapport, laat deze dan door een specialist doen. Deze kun je bijvoorbeeld aanvragen op Huiskeur.nl. Lees in deze blog alles wat je moet weten over een bouwkundig rapport.

Het belang van een deskundige

Ondanks dat jij een woning bezoekt en de indruk krijgt dat het er allemaal goed uitziet, is het belangrijk om het oog van een deskundige te lenen. Achter de muren kunnen namelijk veel geheimen schuilen die jou in de toekomst veel problemen opleveren. De deskundige zijn opgeleid om een bouwkundige keuring uit te voeren en om de bevinden vervolgens in een rapport te verwerken. Tijdens een keuring wordt er een waslijst aan inspectiepunten uitgevoerd. Al deze stappen zijn bedoeld om meer inzicht te krijgen in de constructie van de woning. Een bouwkundig rapport is bijvoorbeeld erg waardevol voor potentiële kopers, aangezien ze hier alle informatie over de woning terugvinden. Hierdoor weten ze exact waar ze hun geld in stoppen.

Wat is er terug te vinden in een bouwkundig rapport?

Het doel van een bouwkundig rapport is om aan te geven of de woning in een goede staat is. Het rapport gaat dus verder dan alleen het analyseren van het schilderwerk. Er wordt gekeken naar de globale kostenraming, er wordt een inschatting gegeven over hoeveel kosten je mogelijk in de korte termijn en de lange termijn moet maken om de woning in goede staat te houden. Er kan bijvoorbeeld uit het rapport komen dat het dak in 5 jaar aan vernieuwing toe is. Ook worden huidige gebreken aangekaart. Is er sprake van lekkages of tekenen van oude lekkage plekken? Uiteindelijk wordt er ook beoordeeld in welke staat de bouwdelen van de woning zijn. Met behulp van het rapport weet een koper hoeveel extra kosten ze in de komende jaren kunnen verwachten bovenop de koopprijs. Ook geeft het ruimte om te onderhandelen wanneer er wordt geconcludeerd dat de woning niet meer in een geweldige staat verkeerd.

Hoe kan je een bouwkundig rapport laten opstellen?

Wil jij graag een bouwkundig rapport aanvragen of een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Dan is het tijd om een expert in te schakelen. In de meeste gevallen wordt er een vaste prijs gevraagd voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring, inclusief rapport. Zo weet je exact wat je kan verwachten. Ondanks dat het een bedrag is, is het zeker de moeite waard om het uit te laten voeren. Je krijgt namelijk een goed beeld over wat er achter de muren van een huis schuilen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief