Verrassend, bruisend restaurant

Trendy interieur

De stad Alkmaar is een verleidelijk en kwalitatief hoogwaardig restaurant rijker. Het voormalige Nola Social aan het Waagplein werd verbouwd en transformeerde tot het Indonesische restaurant Javaanse Meisjes.

Het concept en het karakter van de zaak kent grote gelijkenissen met gastrobars van chef-kok Ron Blaauw, die als culinair adviseur bij het project is betrokken.

Als vaste interieur-partner van de befaamde kok tekende ontwerp- en interieurarchitectenbureau HIP Studio ook in Alkmaar voor het prachtige interieur.

Kloppend totaalplaatje

Beleving, sfeer en verrassing. Stuk voor stuk zaken die je terugvindt in de bijzondere ontwerpen van HIP Studio. “Als je uit eten gaat, draait het in onze ogen om meer dan alleen het eten op je bord. Het totaalplaatje moet kloppen”, aldus Wim Hoopman, samen met dochter Maxine eigenaar van het creatieve familiebedrijf HIP Studio.

“Ook zorgen we ervoor dat onze interieurconcepten toegankelijk zijn voor een breed publiek. Zowel tieners alsook volwassenen en ouderen moeten zich er op hun gemak voelen. En onze ontwerpen dienen uiteraard aan te sluiten op de wensen en de ideeën van de opdrachtgevers.”

“In dit geval waren dat eigenaar Marco de Wildt en de als adviseur bij het project betrokken Ron Blaauw. Met Ron werken we al heel wat jaren samen, iets waar wij als bureau uiteraard trots op zijn. Ron heeft een duidelijke visie, heeft lef en is een beetje rebels. Eigenschappen die je ook op ons bureau kunt plakken. We dagen elkaar uit, vullen elkaar aan én tillen elkaar naar een hoger niveau. Dat leidt tot prachtige interieurs.”

Warmte en sfeer

Bij binnenkomst vallen direct de warmte en het stijlvolle en verrassende karakter van het interieur op. Het als wandbekleding toegepaste hout, het donkergroene marmer, de dividing screens van bamboe en verschillende planten spelen een heerlijk spel met elkaar in het onlangs geopende restaurant.

De mandjes aan de muur en de hanglampen van bamboe versterken de heerlijke sfeer. Waar je overdag terecht kunt voor onder meer overheerlijke sandwiches en salades, verandert Javaanse Meisjes in de avonduren in een overheerlijk Indonesisch restaurant.

Het grote verschil met de dagsituatie is dat de koks de centraal gelegen keuken op de begane grond in gebruik nemen – overdag worden de gerechten immers in de keuken op de eerste verdieping bereid. “Dit zorgt ’s avonds voor nog meer beleving en reuring in de zaak”, licht Wim deze keuze toe.

Kracht van gastvrijheid

HIP Studio is een ontwerp- en interieurarchitectenstudio en staat bekend om zijn provocerende, verrassende en gedurfde ontwerpen. Maar u kunt tijdens het proces rekenen op stabiliteit, betrouwbaarheid en een resultaat dat de massa ontstijgt.

Het onderscheidend vermogen van dit bureau zit ‘m voornamelijk in eigenheid, intensiteit en kennis. Met tientallen jaren ervaring in de hospitality-branche weet het als geen ander wat de kracht van gastvrijheid is, ook bij u thuis. Want het in Abcoude gelegen bureau is tevens gespecialiseerd in het realiseren van interieurs voor de residentiële markt.

Fotografie | Gwen Hoopman 

Met dank aan HIP Studio voor deze prachtige transformatie.

Locatie | Javaanse Meisjes, Alkmaar