Home » Buiten straalt het geluk. Binnen klopt het hart.

Buiten straalt het geluk. Binnen klopt het hart.

VAN ERK ontwerpbureau

Door Stagiair

De verbouwing van een centraal in een Brabants dorp gelegen woning diende te leiden tot een grotere connectie met de tuin en tot een extra slaapkamer aan de achterzijde. Ook wensten de bewoners een sfeervolle buitenruimte waar ze in comfortabele sferen kunnen genieten. Het creatieve ontwerp van VAN ERK ontwerpbureau zorgde voor een grote glimlach bij de opdrachtgevers, die thans dagelijks genieten van de verwezenlijking van hun woondromen.  

De samenwerking met Laurens was heel prettig. Hij luisterde naar onze wensen, maar gaf ook aan dat sommige dingen écht mooier zijn zoals hij ze bedacht had, aldus de bewoners over Laurens van Erk, eigenaar van VAN ERK ontwerpbureau. “Hij heeft het gehele project naar een hoger niveau getild. Hij wist ons te verrassen met de indeling van de bovenverdieping, waar wij elke dag genieten van ons privédomein dat de sfeer ademt van een luxe hotelsuite. Maar ook met het evenwicht tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw. Wij vonden het vooraf heel spannend of de moderne achtergevel zou matchen bij het authentieke huis. Het eindresultaat heeft ons meer dan verrast, want alle elementen van het interieur lopen vloeiend in elkaar over en de klassieke hoge plafonds met ornamenten combineren bijzonder fraai met de nieuwe hoge stalen puien.  

Optimale connectie met de tuin  

VAN ERK ontwerpbureau is gestart in 2008 en staat voor fijne woningen en slimme kantoren die bewoners en gebruikers gelukkig maken. “Kenmerkend voor mijn werk is dat leefomgevingen afgestemd zijn op de bewoners en dat originele oplossingen vaak de eyecatcher in het totaalbeeld vormen. Tevens zorgt een doordachte positionering op de kavel voor de fijnste lichtinval en de mooiste uitzichten en pas ik evenwichtige vlakverdelingen, strakke lijnen en innovatieve materialen toe”, aldus Laurens, die tevreden kijkt naar het eindresultaat. “De indeling van de woning past perfect bij het gezin en de gewenste connectie met de tuin is optimaal. De overstekken geven de woning extra cachet en zorgen dat de bewoners in de serre geen zonwering hoeven te plaatsen. Ook de combinatie van het essenhout, de aluminium frames bij de keuken en het strakke stucwerk is prachtig.” 

Relaxen onder de prachtige overkapping  

In het stijlvolle en warme familiehuis – Maaike van Diemen tekende voor het oogstrelende interieurontwerp en de inrichting  – vindt ieder gezinslid zijn of haar eigen plekje of ruimte. “Maar in de woonkeuken komen we het meest samen”, aldus de bewoners. “Ook wanneer we vrienden over de vloer hebben, vertoeven we graag rond het kookeiland. Daarnaast is de serre met het fantastische uitzicht op de tuin natuurlijk prachtig. Bij goed weer openen we de grote glazen schuifpui en is de connectie met buiten nóg groter. En uiteraard verblijven we graag aan het zwembad met de kinderen en relaxen we heerlijk met een drankje onder de overkapping, die is voorzien van een sfeerverhogende haardpartij.” 

Fotografie: Alexandre Verrier

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief