Home » Bureaus in vele soorten en maten

Bureaus in vele soorten en maten

Designkantoormeubilair

Door Excellent admin

Welke soorten bureaus zijn er?

Bureaus, ze zijn er in vele soorten en maten. Velen van ons zitten elke dag achter een bureau en zonder dat we het misschien door hebben brengen we zodoende een groot deel van ons werkende leven achter dezelfde bureautafel door. Het is dan ook goed om je bij de aanschaf van een bureau enigszins te verdiepen in de beschikbare opties die er zijn en de afwegingen waarom je voor een bepaald bureau dient te kiezen. Want welk bureau het beste werkt voor jouw situatie, is volledig afhankelijk van waar jij naar op zoek bent. Daarom vertellen we je in dit artikel graag wat meer over een aantal van de keuzes in soorten bureaus die je hebt en waarom je voor de een of ander zou kunnen kiezen.

Een design bureau voor jouw kantoor

Over het algemeen heerst het beeld van bureaus dat het vrij saaie en zakelijke meubelen zijn. Gelukkig zijn er vandaag de dag vele verschillende soorten design bureau’s op de markt. Met een design bureau kies je voor een stijlvolle, inspirerende en moderne aankleding van jouw werkruimte. En dat ziet er niet alleen leuk uit, want een design bureau staat ook nog eens garant voor hoge kwaliteit, lange levensduur en een verfrissende toevoeging aan de plek waar jij dagelijks zit te werken. Reden genoeg dus om voor een design bureau te kiezen!

Verstelbare bureaus

In het kader van ergonomisch werken zijn verstelbare bureaus vandaag de dag steeds meer de norm. Een verstelbaar bureau stelt je in staat de hoogte van je werkbank te verstellen zodat je hiermee de optimale werkhouding kunt aannemen. Dit helpt je weer met het voorkomen van klachten die ontstaan wanneer je te lang in dezelfde, verkeerde houding zit te werken. Wanneer het gaat om verstelbare bureaus zijn er eigenlijk twee opties om rekening mee te houden, namelijk het zogenaamde slingerbureau en het elektrische bureau. Een slinger bureau kan in hoogte versteld worden door te draaien aan een slinger die aan een van de poten van het bureau bevestigd kan worden. Met een elektrisch bureau kan de hoogte aangepast worden door simpelweg op een knopje te drukken. Het voordeel van een elektrisch bureau is dan ook dat je makkelijker en sneller de hoogte kunt aanpassen waardoor je het in de praktijk ook sneller zult doen. Daartegenover staat wel weer dat een elektrisch bureau duurder is dan een slingerbureau.

Zit sta bureaus

Ga je echt helemaal voor ergonomisch, dan kun je het beste kiezen voor een zit sta bureau. Een zit sta bureau is ook een in hoogte verstelbaar bureau, maar bij een zit sta bureau kan de werkbank hoog genoeg worden gezet om er comfortabel staand achter te kunnen werken. Door staand te werken neem je automatisch een gezondere en actievere houding aan dan wanneer je zittend werkt. Het is dan ook zeker aan te raden serieus te overwegen of een zit sta bureau iets voor jou is. En mocht je het staan even beu zijn, kun je het bureau altijd weer naar beneden bijstellen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief