Charmante, comfortabele duinvilla

Verliefd op dé plek

Al een jaar of tien waren de opdrachtgevers zeer gecharmeerd van de kavel en van de weg waaraan de kavel is gelegen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om het perceel te kopen, twijfelden ze dan ook geen moment.

De bestaande woning ging tegen de vlakte en na een prettig en goed verlopen ontwerp- en bouwproces woont het gezin thans in de woning van hun dromen. Op een plek waarop ze zo verliefd zijn.

“Altelier3 heeft vakwerk verricht. Van het ontwerp tot de bouwbegeleiding”, aldus de heer Des Huizes

Ruimschoots uitzicht

De opdrachtgevers wensten een lichte, modern-landelijke, comfortabele én duurzame woning die past in de omgeving en ruimschoots uitzicht biedt op de duinen en de aangrenzende weilanden.

Niet alleen sprak het op deze dromen gebaseerde ontwerp van Atelier3 het echtpaar ontzettend aan; ook het feit dat het ervaren architectenbureau als bouwbegeleider een rol kon spelen in de verwezenlijking van de plannen, was van groot belang om uiteindelijk te kiezen voor een samenwerking met Atelier3.

“Natuurlijk, bouwbegeleiding kost geld, maar achteraf kunnen we stellen, dat het de investering meer dan waard is geweest. Het geeft rust en draagt bij aan het prettige en voorspoedige verloop van het bouwproces.”

“Net zoals je de gedegen voorbereiding en de tot in de kleinste details kloppende tekeningen van Atelier3 – iets waar de aannemer enorm over te spreken was – terugziet in het eindresultaat”, looft de opdrachtgever de kwaliteit en de veelzijdigheid van het in Scherpenzeel gelegen architectenbureau.

Functioneel en gezellig

De combinatie tussen het witte stucwerk, het rieten dak en de in donker hout uitgevoerde gevelbekleding geven de onderkelderde duinvilla een warme en charmante uitstraling.

Geheel naar wens staan de opdrachtgevers overal in de woning via de vele raampartijen in contact met de omgeving. Een ander voordeel van het vele glas is de enorme lichtinval in het huis. In het ontwerp verwerkte Atelier3 alle gewenste functies en behoeftes en koppelde daaraan een passende ruimte.

“Vaak zie je dan dat een woning hokkerig aanvoelt, maar dat is hier niet het geval. Alle ruimtes zijn functioneel, gezellig en niet te klein qua opzet”, verwijst de heer Des Huizes onder meer naar de gecreëerde erker aan de voorzijde van de woning en de van schuifdeuren voorziene tuinkamer aan de zijkant.

“Voor elk moment van de dag en voor elke gelegenheid hebben we een geschikte ruimte in de woning.” De riante leefkeuken speelt geheel naar wens een prominente rol in de duinvilla.

“Dat is de ruimte waar we als gezin het meest verblijven en die daarmee het kloppende hart van de woning vormt. Door de keuken op deze plek te situeren is het Atelier3 gelukt dat we hier de gehele dag kunnen genieten van het zonlicht. Van de opkomende tot de uiteindelijk ondergaande zon.”

Verder kijken dan het mooie plaatje

Mede door de in de tuin gepositioneerde zonnepanelen is de fraaie duinvilla energieneutraal en kent de woning door de toepassing van de juiste technieken een comfortabel binnenklimaat.

“Ook dat zijn zaken die me aanspreken in het werk van Atelier3. Ze hebben ervaring, kennis van zaken en geven de opdrachtgevers de juiste adviezen om tot het perfecte eindresultaat te komen. Zij gaan duidelijk verder dan alleen het ontwerpen van een mooi plaatje”, aldus de bewoner, die inmiddels zo’n anderhalf jaar samen met zijn gezin in het huis woont.

Nog dagelijks geniet hij van de uitstraling van het exterieur en het interieur én van de steeds veranderende omgeving als hij door de vele raampartijen naar buiten kijkt.

Complimenterende voorbijgangers

“Zodra het weer het toelaat, genieten we op de terrassen of in de tuin van het buitenleven. Ook verblijven we dan graag in het gecreëerde duinhuisje aan de rand van ons perceel, waar je heerlijk beschut zit en een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Afgelopen zomer hoorden we heel wat positieve reacties over onze woning van passerende fietsers, die je door de ligging van het duinhuisje niet zien zitten.”

“We hebben de architecten van Atelier3 al voorgesteld dat ze daar de komende zomer eens een dagje moeten gaan zitten om te horen hoezeer de woning in de smaak valt bij mensen”, aldus de heer Des Huizes.

“Dat wij ontzettend blij zijn met het eindresultaat moge in ieder geval duidelijk zijn.”

Met dank aan de belanghebbende partijen:

Architectenbureau Atelier3 | SinnigeBouw Heerhugowaard B.V. | De Rooy Metaaldesign

Fotografie | Lisette van de Pavoordt