Home » Chic, luxueus en stoer

Chic, luxueus en stoer

Studio d'Esta

Door Veerle van Heertum

De op een prachtige plek gelegen nieuwbouwvilla is door Studio d’Esta voorzien van een chic, luxueus en stoer droominterieur. De warm ogende, strakke gietvloer vormt op beide verdiepingen de sfeervolle basis van het heerlijke totaalbeeld. Dankzij de vele raampartijen is de lichtinval in de woning groot en hebben de bewoners fantastische zichten op de natuurrijke omgeving.

Het ruimtelijke gevoel dat het interieur kenmerkt, begint al in de entreehal, waar een vide is gecreëerd en de nok van de woning zichtbaar is. Via de dubbele glazen deur kijk je uit over de sierlijke living én sta je visueel in contact met de tuin en de omgeving. Interieurarchitecte Franca de Jonge paste een royale en comfortabele bank, sierlijke verlichting en elegante accessoires toe in de woonkamer, waarin ze een indrukwekkende houten cinemawand en een sfeerverhogende, met behang beklede haardpartij ontwierp. De haard zorgt ook op het aangrenzende terras voor warmte en sfeer. De living staat in open verbinding met de eetkamer, die op zijn beurt aan de maatwerkkeuken grenst. Het op maat ontworpen lichtplan zorgt dat elke leefruimte mooi aangelicht en sfeervol is, waardoor de ruimtes op zichzelf staan.

Fraaie combinatie van materialen

Het vergrijsde, bruine eiken van de bar en de achterwand, het zwarte hout van de vakkenkast en de sierlijke barstoelen combineren in de keuken fraai met de strakke gietvloer. De nis in de achterwand vergroot de functionaliteit en het comfort in de keuken, terwijl de wijnklimaatkast – verwerkt in het kookeiland – het totaalbeeld een toets van luxe geeft.

Luxe privédomein

Op de eerste verdieping – te bereiken via de eikenhouten trap – ontwierp Franca de Jonge onder meer het luxe privédomein van de bewoners. De eigenaresse van Studio d’Esta voorzag de muur tussen de slaap- en badkamer van een betonafwerking, waardoor eenheid met de vloer ontstaat. De leren wand achter het bed en de donkere televisiewand geven het slaapvertrek een intiem karakter en de zonnestralen die het privédomein via de dakramen bereiken, maken het bijzondere plaatje compleet.

Fotografie: Franca de Jonge

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief