Comfortabel buiten zitten

Het maximale uit het buitenleven

Het maakt niet uit of we genieten van ons eigen terras thuis, of ergens gezellig een horeca terras bezoeken, we hebben allemaal dezelfde wensen. We willen graag beschut zitten tegen fel zonlicht, droog zitten wanneer het regent, warm zitten wanneer het buiten koud is en geen last hebben van hinderlijk wind. Voorwaarden voor een comfortabel verpozen buiten, die bij elkaar opgeteld onverenigbaar lijken.

Toch kan het allemaal, dankzij een nieuw ontwikkeld concept van Patrick van Asch van ‘De Fazant’ uit Ulvenhout en Sander Kamsteeg van Kamsteeg Tuinen uit Breda. Kamsteeg wil als tuinliefhebber het maximale halen uit het buitenleven en hij realiseerde zich dat hij daarin niet alleen stond. We praten met hem over het ‘weatherproof’ maken van terrassen.

Droog en warm terras levert horeca meer geld op

“Het door ons ontwikkelde concept maakt het mogelijk om totaal onafhankelijk van het weer optimaal van een terras gebruik te maken”, opent Kamsteeg het gesprek. “We creëren met technische oplossingen beschuttingen tegen alles waar de terrasbezoeker maar last van kan hebben.”

Als voorbeelden van deze technische oplossingen noemt Kamsteeg diverse vormen van zonwering, die uitgevoerd kunnen worden met waterdicht doek. “Of het nu gaat om knik-armschermen die met de ruggen tegen elkaar gemonteerd naar twee kanten toe een terras geheel overspannen, of een enkel knik-armscherm aan de muur, klanten zitten met deze oplossing altijd in de schaduw en lekker droog.

Ook een complete pergola-constructie met zonwering erop is mogelijk. Om ook de wind te weren, hebben we elektrisch functionerende windschermen in ons concept opgenomen. Deze zijn van dik veiligheidsglas gemaakt, in een stevige aluminium omlijsting.

Gevoel van de terrasbezoeker

Met een hoogte van 1 meter in ingeschoven toestand is het al aangenamer op het terras, het voorkomt tevens het opwaaien van blad en zand. Wanneer de wind een heftiger karakter krijgt, kan met een druk op de knop het windscherm verlengd worden tot een maximale hoogte van 2 meter. Snel en comfortabel.

Daarmee zijn dan de zijkanten van het terras goed afgeschermd. Dankzij het glas ondervindt de terrasbezoeker geen opgesloten gevoel. Voor de koudere dagen bieden we allerhande kachels, haarden en verwarmingsunits aan, zodat zelfs in de winter een aangenaam verblijf op het terras gegarandeerd is.”

Allermooiste vorm van hospitality

Over de bediening is Kamsteeg ook zeer te spreken: “Alles kan in sessies aan of uit gezet worden. Je gebruikt in principe alleen wat er op dat moment nodig is.”

Waarom is dit concept zo belangrijk voor de horeca, vragen we. Kamsteeg: “De duurste vierkante meters in de horeca zijn de meters die je niet kunt gebruiken voor klanten. Bij slecht weer loop je dus letterlijk terrasomzet mis. Een horecaondernemer kan met ons concept echt het onderste uit de kan halen qua omzet per vierkante meter.

Een herkenbaar probleem voor de terras houdende horecaondernemer is een vol terras met mensen die allemaal aan het genieten zijn van eten en drinken en die overvallen worden door een plotselinge ommezwaai in het weer. Heftige wind, zware regenval of een combinatie. Het gevolg is dat men massaal het terras verlaat. Met ons concept maak je een eind aan dat soortverrassingen. Iedereen blijft lekker zitten waar hij zit, beschut, droog, koel of juist lekker warm.

Stel je eens voor welke aantrekkingskracht zo’n beschutte oase heeft op mensen die lopen te winkelen en overvallen worden door slecht weer! Het is hospitality in de allermooiste vorm.”

Ook voor thuis uiteraard

Kamsteeg Tuinen levert zowel zakelijk als particulier. Sander Kamsteeg merkt dat de woonwensen van mensen met een mooi terras uitgebreider worden. “Mensen die aandacht besteden aan hun woning en het terras tiptop in orde hebben, zien graag een samensmelting van binnen- en buitenleven.

Mooie openslaande tuindeuren of een schuifpui die toegang geeft naar het terras zorgen ervoor dat de grens tussen woonkamer en terras opgeheven wordt. Maar… het weer kan roet in het eten gooien. Niet met ons concept.

Wat is er nu fijner dan zelf op het terras genieten van een hapje en een drankje, zonder je iets te hoeven aantrekken van de weersomstandigheden? En ja, ook thuis geldt dat je met dit concept de perfecte gastheer of gastvrouw kunt zijn. Gastvrijheid wordt namelijk gegarandeerd meegeleverd met onze systemen”, zegt Kamsteeg met een glimlach.

Fotografie | Raphaël Drent

Kamsteeg Tuinen

De Fazant Ulvenhout