Comfortabel familiehuis

Wonen aan water in Reeuwijk

Deze jaren ’80 woning aan het water in Reeuwijk had wel wat nodig om aan de wensen van de toekomstige bewoners te voldoen.

De wens was een sfeervol en comfortabel familiehuis, waarbij alle ruimten op de begane grond met elkaar in verbinding staan, maar waar u toch nog de mogelijkheid hebt om u even terug te trekken.

Middelpunt van de woning

Op de begane grond is een ruimte voor de kinderen gerealiseerd waar zij zich kunnen terugtrekken met vrienden of om te gamen. Deze ruimte kan afgesloten worden met stalen deuren.

Aan de achterzijde van de woning is uitgebouwd waardoor er een mooie woonkeuken kon worden gerealiseerd met een haard bij de eettafel. Dit is het centrale middelpunt van de woning met uitzicht op de achtertuin en het water.

Heerlijke leefplek

Op de begane grond is een ruimte voor de kinderen gerealiseerd waar zij zich kunnen terugtrekken met vrienden of om te gamen. Deze ruimte kan afgesloten worden met stalen deuren. Aan de achterzijde van de woning is uitgebouwd waardoor er een mooie woonkeuken kon worden gerealiseerd met een haard bij de eettafel. Dit is het centrale middelpunt van de woning met uitzicht op de achtertuin en het water.

Aan de buitenzijde een mooie overkapping met lamellen dak, waardoor het woonhuis mooi overloopt in de tuin. Tevens in een uitbouw aan de achterzijde nog een fijne zitkamer met haard waar het gezin heerlijk bij elkaar kan zijn en tv kan kijken.

Het kleur- en materiaalgebruik is consequent doorgevoerd waardoor er rust en eenheid ontstaat. Een leuk detail is dat de stenen op de achterwand in de keuken ook terugkomen in de tuin.

Buitenleven

Aan de buitenzijde een mooie overkapping met lamellen dak, waardoor het woonhuis mooi overloopt in de tuin. Tevens in een uitbouw aan de achterzijde nog een fijne zitkamer met haard waar het gezin heerlijk bij elkaar kan zijn en tv kan kijken.

Het kleur- en materiaalgebruik is consequent doorgevoerd waardoor er rust en eenheid ontstaat. Een leuk detail is dat de stenen op de achterwand in de keuken ook terugkomen in de tuin.

Realisatie dankzij Studio MBCHeite Interieurbouw.