Home » Comfortabel wonen met louvers

Comfortabel wonen met louvers

Door Veerle van Heertum

Zonperioden zijn de laatste jaren vaak kort, maar krachtig. Bovendien zijn de ‘zondagen’ niet meer beperkt tot de zomer. Zij manifesteren zich het hele jaar door. Dit vraagt om een oplossing voor onze woning. We vertoeven namelijk graag in een comfortabele leefomgeving. Zeker omdat we er niet alleen wonen, maar ook steeds vaker werken.  

Duurzame oplossing 

Louvers, horizontale lamellen, bieden dan uitkomst. ’s Zomers, wanneer de zon hoog staat, blokkeren de louvers de directe zonnestralen. Zelfs als deze (deels) open staan. Je behoudt daglicht en een uitzicht. En de airco hoeft niet aan, of kan een standje lager. Goed voor de portemonnee. 

In de winter, wanneer de zon laag staat, is de warmte van de zon juist welkom. Dan draagt deze bij aan de opwarming van de ruimte. En dus ook nu weer aan een lagere energierekening.  

Volop mogelijkheden 

Louvers kennen vele toepassingen. De meest voorkomende is wel aan de gevel; voor het raam dus. Heb je een daklicht of een atrium, dan kun je de louvers ook hier bovenop plaatsen. Aan de binnenzijde eronder hangen kan trouwens ook. En met een lamellendak verleng je de woning. 

In elke vorm 

Er bestaat een grote variëteit aan woningen. Met ramen in uiteenlopende afmetingen en vormen. Rechthoekig, driehoekig, in de vorm van een trapezium, zelfs cirkelvormig. Sunshield biedt voor elk raam passende zonwering. Met beweegbare lamellen. Dat kan dankzij ingenieuze techniek. Als gebruiker kies je eenvoudig voor open of dicht. Of de gewenste stand daartussen. 

Kleurrijk 

Bij zonwering wordt vaak gekozen voor een tint grijs, antraciet of zwart. Maar wist je dat je elke gewenste RAL-kleur kunt krijgen? Waarbij je ook nog kunt kiezen voor hoogglans of mat. Je hoeft je zelfs niet te beperken tot één kleur. Zo kun je voor de dragers een andere kleur kiezen, dan de lamellen. Er zijn dus volop mogelijkheden voor het versterken van het karakter van jouw woning. 

Maatwerk 

Een louver systeem van Sunshield is altijd maatwerk. Een adviseur begeleidt je hierbij. Van vrijblijvende prijsopgave, via oriënterend gesprek en bezoek aan de showroom, tot en met het goedkeuren van de tekening. Daarna neemt installatie en onderhoud, de klantenservice, het over. Een lamellensystemen van Sunshield gaat heel lang mee. En zo heb je altijd een vast aanspreekpunt. 

Meer weten? 

Voor een vrijblijvende prijsopgave mail je de afmetingen naar info@sunshield.nl. Je bent ook welkom in de showroom in Raamsdonksveer. Wel eerst even +31 (0)162 – 571 493 bellen voor een afspraak.  

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief