Compact, strak & luchtig

”Een strakke en compacte woning met een terughoudend karakter. Een woning die dienend is aan de bewoners, waardoor ze zelf invulling kunnen geven aan de verschillende ruimtes. Dat zorgt voor rust in de woonomgeving”, omschrijft architect Jeroen Wouters de wit gestucte woning. De eigenaar van JMW Architecten zocht in zijn ontwerp de randen van het veertien bij veertien meter tellende perceel op.

”Door voor een l-vormig volume te kiezen, was het mogelijk om voldoende binnenruimte voor het jonge gezin te creëren, waar ze in alle privacy kunnen genieten.

Licht en lucht

“Het omliggende groen dat u ziet, is openbaar gebied. De witte strakke vormgeving geeft een sterk contrast met deze parkachtige setting. Iets dat wordt versterkt doordat de woning iets hoger dan het aangrenzende maaiveld is gepositioneerd. Echter door de grote glaspartijen op de begane grond ontstaat een sterke relatie tussen binnen en buiten. Het creëert licht en lucht in de woning en genereert een aangenaam woonklimaat door het ruime zicht op de omgeving en een ruimtelijk en luchtig karakter aan de binnenzijde. De strakke glasvlakken bevatten zo min mogelijke belemmeringen van kozijnen, zodat slechts het glas de scheiding tussen binnen en buiten vormt”, aldus Jeroen.

Hij vervolgt: “Het verhoogde entreeniveau en de verdiepingshoge voordeur geven de entreepartij extra allure, terwijl het in de voorgevel toegepaste multiplex een fraai spel speelt met het witte stucwerk en de glaspartijen.”

Open en gesloten

Een roomdivider zorgt op de begane grond voor de scheiding tussen de design – keuken en de zitkamer. Waar het meubel aan de kant van de living is voorzien van kasten en plaats biedt aan de televisie, is aan de andere zijde de trap naar boven bevestigd. Het ontbreken van deuren tussen beide ruimtes maakt dat de bewoners immer met elkaar in contact staan.

“Ook hebben de bewoners door de vele glaspartijen vanuit de zitkamer via de tuin zicht op de eventueel in de speelkamer verblijvende kinderen”, stipt Jeroen aan. “In tegenstelling tot de openheid van de begane grond is de slaapverdieping meer gesloten vormgegeven. Strategisch geplaatste raampartijen bieden zowel zicht op de omgeving als voldoende privacy. Achter de geperforeerde gevelschermen liggen te openen delen die voor de ventilatie van de slaapkamers zorgen.”

Geen concessies

Jeroen spreekt van een intensief, langdurig en zeer prettig traject. “Wat de nog jonge opdrachtgevers in onze ogen sierde, was dat ze geen concessies wensten te doen aan het materiaalgebruik en de afwerking van het exterieur en het geduld betrachtten om tot een voor hun perfecte woning te komen. Dit resulteerde uiteindelijk in een efficiënt opgezette woning op een compact kavel, met de uitstraling en luxe van een droomvilla waarin ze elke dag het gevoel hebben dat ze op vakantie zijn.”

Robuuste tafels | Industrieel wonen

In korte tijd groeide Robuuste Tafels uit tot een toonaangevende speler op het gebeid van industrieel wonen. Waar het in Sliedrecht en Gramsbergen gelegen bedrijf startte met het realiseren van op maat gemaakte robuuste tafels, biedt het een breed assortiment van kwaliteitsmeubelen, waarmee opdrachtgevers hun complete begane grond kunnen inrichten. Van leren banken en fauteuils tot kasten, televisiemeubels en zelfs verlichting. Als vanzelfsprekend sluit de uitstraling van deze meubelstukken en accessoires aan bij de uitstraling van de op ambachtelijke wijze gemaakte robuuste tafels.

Op het gebied van maatwerktafels zijn er bij Robuuste Tafels talloze mogelijkheden. Mede door de grote collectie houtafwerkingen, stijlen en grofheden kunt u uw tafel geheel naar wens samenstellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor robuust eiken of oud eiken, en zelfs teak behoort tot de opties. Ook de bewoners van de door JMW architecten ontworpen woning kozen bij de inrichting van hun huis voor de stoer ogende meubels van Robuuste Tafels. Zo vormt de bank Orvieto een fraai middelpunt in de living.

Fotografie | Rene de Wit

Deze realisatie dankzij de belanghebbende partijen:

JMW architecten

Robuuste Tafels