Creaties met architecturale waarde

De wereldberoemde createur Dominique Imbert ontwierp in 1967 zijn eerste openhaard. Het model met de naam Antefocus was bedoeld voor eigen gebruik. De creatie die hij een jaar later in zijn beeldhouwatelier fabriceerde – de thans wereldberoemde Gyrofocus – markeert voor eeuwig het merk Focus, waarvan hij oprichter-president is. Al sinds de oprichting in 1968 treffen we de creaties van Focus aan in zowel huiskamers als de meest vermaarde musea voor industriële vormgeving (onder meer in New York en Stockholm) en sleepte het merk talloze internationale onderscheidingen in de wacht.

Assortiment

Het huidige assortiment van Focus telt een zestigtal haarden, waarvan een groot aantal zowel op hout als gas beschikbaar is. Dit zijn producten met stuk voor stuk architecturale waarde. Zij bepalen het design van uw interieur. Reeds vele malen mocht Focus voor zijn haarden een internationale onderscheiding in ontvangst nemen. Bovendien voldoen de nieuwe haarden aan de strengste Europese normeringen inzake rendement en CO-emissie.

De oogstrelende sfeermakers zijn bedacht en ontworpen door het Atelier Dominique Imbert, dat werkzaam is in het dorp Viols-le-Fort, het charmante plaatsje in Zuid-Frankrijk waar Dominique Imbert tijdens de start van het bedrijf woonde en werkte. Vanuit dit minuscule middeleeuwse dorp aan de voet van de Cevennen exporteert Focus tegenwoordig producten over de hele planeet.

De geboorte van het model

Het ontwerp is de fysieke geboorte van het model. Tijdens deze fase tracht het eigen onderzoeksbureau van Focus de creatie van de ontwerper tot leven te brengen. Op het gebied van openhaarden en kachels is deze taak niet gemakkelijk, want afgezien van technische productie-eisen, moet er rekening worden gehouden met de eisen van nationale en internationale regelgevingen, van rendement en van het respecteren van de omgeving.

Nadat de verbeelding heeft gesproken en jaar na jaar de ene maquette na de andere, het ene prototype na het andere en de ene test na de andere volgden, verschijnt eindelijk het ‘eerste model.’ Ter informatie: een van de laatste modellen van het merk, de Slimfocus, heeft 3 jaar technisch ontwerp gekost.

 

Focus Fireplaces

3, impasse Claque Patin
Le Fort, 34380 Viols le Fort (France)

Tél: 00 33 (0)4 67 55 01 93