Creëer uw eigen smarthome

Een ‘smarthome’ creëren doet u zo!

We weten al lang dat de digitale wereld ons leven een stuk makkelijker maakt en een nieuwe lifestyle is geworden voor velen, maar wist u ook dat u uw huis een stuk slimmer kan maken? In een smarthome bedient u apparaten op afstand met uw telefoon of met een spraakgestuurde assistent.

Besturing van uw smarthome

Om alle apparaten in uw huis te bedienen, moet u in de meeste gevallen eerst een app op uw mobiele telefoon installeren. Samsung gebruikt bijvoorbeeld één app waarmee alle apparatuur in huis met elkaar communiceert. Bij het bedienen van je smarthome is uw telefoon dus onmisbaar. Bescherm uw telefoon dan ook goed met een telefoonhoesje. Wel zo prettig dat u ten alle tijden de app(s) kunt blijven gebruiken.

Mogelijkheden van smart home

Een kwart van de mensen heeft een slimme thermostaat. Dit is ook een voorbeeld van een smart home product. Als er niemand thuis is, gaat de thermostaat lager en vlak voordat er iemand thuis komt, slaat de thermostaat aan. Een bewegingssensor bij een buitenlamp is handig als u ’s avonds thuis komt in het donker en schrikt inbrekers af. Andere voorbeelden van smarthome producten zijn slimme camera’s, slimme stopcontacten en wasmachines en keukenapparatuur.

Gemak dient de mens in een smarthome, maar dat niet alleen. Oudere mensen kunnen langer zelfstandig wonen met geïnstalleerde bewegingssensoren die alarm slaan als er geen beweging is in huis op tijden dat u dat zou verwachten. Ook kunt u brandgevaarlijke apparaten zo programmeren, dat ze automatisch uitgaan als u gaat slapen of het huis verlaat.

Daarnaast zijn er slimme rook- en koolmonoxidemelders. Deze informeren u via de app als er rookontwikkeling is in huis. Verder heeft het een stemfunctie die, als u thuis bent, uitlegt wat u moet doen. Een smarthome, niet alleen voor het gemak, maar dus ook voor de veiligheid.

Casimoda