Home » Warme en stijlvolle droomkeuken vol verrassende details

Warme en stijlvolle droomkeuken vol verrassende details

Culimaat High End Kitchens

Door Nicole Zaaijer

In een royale en luxe-klassiek ingerichte villa ontwierp en realiseerde Culimaat High End Kitchens een exclusieve droomkeuken, die perfect past bij de rijke uitstraling van de rest van het interieur en de levenswijze en wensen van de opdrachtgevers. Het lijnenspel van de greeploze kasten en de verschillende diktes van het werkblad maken het riante marmeren eiland spannend en zorgen voor de gewenste balans in het totaalbeeld. Vanuit de keuken hebben de bewoners een fraai zicht op de achtertuin en de natuurlijke omgeving én staan ze via de dubbele schuifdeur in contact met de rest van de begane grond.

Culimaat
Culimaat

Geheel naar wens van de vrouw des huizes is de meterslange achterwand uitgevoerd in hoogglans-zwarte kasten. Het maatwerkobject is imposant, voorzien van opbergruimte en luxe apparatuur én een koffienis, die achter een schuifwand aan de zijkant van het meubel is verwerkt. Een bijzonder detail in de luxe leefruimte is dat de steen op de vloer uit dezelfde groeve komt als de steen die in het eiland is toegepast. De steen op de vloer is hoogglans gepolijst, de steen op het eiland is gematteerd. Ook hierdoor ontstaat een prettige balans in de ruimte.

Culimaat
Culimaat

De barstoelen maken dat gezinsleden, vrienden en familie de kok gezelschap kunnen houden en dat de keuken tevens geschikt is voor gezellige avonden. Net als dat de rijk ingerichte televisiekamer een uitstekende plek is om in alle comfort te verblijven. Zeker als de indrukwekkende haard van Boley Openhaarden brandt en zo de beleving in de luxe ruimte vergroot. Het prijswinnende Culimaat van de creatieve broers Twan en Davy Swanenberg ontwierp eveneens de comfortabele bijkeuken, waarin ze onder meer de wasmachines en drogers op hoogte plaatsten en uittrekbare schappen voor de wasmanden verzorgden.

Culimaat
Culimaat
culimaat

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Fotografie: Peter Baas

Culimaat High End kitchens.                             Boley Openhaarden B.V.                              SJARTEC

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief