Home » Culinair genieten in restaurant Ovum

Culinair genieten in restaurant Ovum

Door Aty Verschuren

Op 12 augustus zijn de deuren geopend van restaurant Ovum. Het nieuwste restaurant van vestingstad Grave is gevestigd in het monumentale Arsenaal en staat onder leiding van upcoming talent Sebastiaan Follong (o.a. van De Leest***, winnaar NK Jonge Koks 2020). Samen met zijn team voorziet hij de gasten van Ovum van een culinaire beleving.

Het restaurant is geopend voor lunch en diner, maar gasten zijn ook van harte welkom voor een heerlijke kop koffie of een gezellige borrel. De bar biedt zes plaatsen, waar een intiem gezelschap kan genieten van cocktails en bijzondere bar bites. Dankzij de open ruimte bieden deze plaatsen de gasten een kijkje in de keuken.

De grote binnentuin heeft een prachtig terras waar men zich in Frankrijk waant. Op deze bijzondere plek waar je uitkijkt op het monument kun je genieten van een goed glas wijn die kan worden gekozen van de wijnkaart, maar voor de fijnproevers kan een eigen fles worden aangeschaft bij Nidum Wines. Op deze manier kan men een wijn inkopen voor een eerlijke prijs, waar alleen kurkengeld voor wordt gerekend in het restaurant.

Uniek in Ovum is de High Sea, waarbij men samen geniet van delicatessen uit de zee: gerookte zalm, gerookte paling, gebakken Argentijnse garnaal, oesters en scheermessen en kokkels in Pernot. De High Sea is uit te breiden met een supplement kreeft.

Vier het in Ovum

De zalen van Ovum zijn te huur voor diverse gelegenheden, bijvoorbeeld bruiloften, (personeels)feesten, zakenlunches en private dining. De monumentale kapel is een bijzondere ruimte waar men het ja-woord kan geven, een babyshower kan vieren of een intieme productpresentatie kan geven.

 

House of inspiration

Ovum is het restaurant van Nidum, house of inspiration, dat naar verwachting eind september zal openen. Hier zullen bezoekers worden geïnspireerd door de diverse shops en showrooms en de wisselende exposities. Liefhebbers van design, interieur, lifestyle en kunst kunnen hier hun hart ophalen.

Later dit jaar zal op de bovenverdieping van het Arsenaal een boetiekhotel openen. Bezoekers kunnen, na een dag inspiratie opdoen in Nidum en culinair genieten in Ovum, de beleving compleet maken door te overnachten in een monument en de bijzondere omgeving van Grave te ontdekken.

Ovum is geopend van donderdag tot en met zondag, vanaf 10.00 uur. Voor een reservering of meer informatie over een (zakelijk) event kan men contact opnemen via www.ovumrestaurant.nl of 0486 – 745 755.

Restaurant Ovum

Fotocredits: Noémi Sarpe

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief