Home » De designcollectie van Leolux

De designcollectie van Leolux

Door niek@excellentmagazine.nl

PULLA
Zacht en rond versus hoekig en hard. Pulla is het resultaat van een studie naar vormen en materialen en de wijze waarop ze zich verhouden tot de ruimte waarin ze hun functie vervullen. De uitkomst van deze zoektocht is een tijdloze bank, waarin lijnen en materialen met elkaar zijn verweven.

ANTON
De vormgeving van Anton verwijst naar het verleden, naar de ambachtelijk geproduceerde kwaliteitsproducten waarmee Leolux zijn naam vestigde. Op het verchroomde frame rust een zitting die ronde en rechte vormen combineert. Zo ontstaat een luxe leesfauteuil, met een stoere arm.

TOVERI
Rondingen en harde materialen brengen de Toveri samen. Daarmee creëerden de ontwerpers een tafelserie met zachte vormen en opvallende eigenschappen. De verbinding tussen het blad en de bodemplaat verplaatsten ze naar het centrum van de tafels, waardoor het blad gaat zweven.

FRAME
Het buitenste gedeelte van het Frame karpet heeft een lage pool, met een mooie vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, is juist gemaakt van een hoge pool, zodat er een speels kader ontstaat, waarbij de kleur het contrast benadrukt.

Joel Booy: “Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen met sprankelende kleuren en expressieve vormen. Op deze traditie willen wij voortbouwen.”

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief