Home » De juiste eetkamerstoel voor elke eetruimte

De juiste eetkamerstoel voor elke eetruimte

Door Nicole Zaaijer

De eetkamer is misschien wel de meest gebruikte plek van het huis. In monumentale woningen zijn het aparte ruimten die met schuifdeuren toegankelijk waren. Nieuwbouwwoningen hebben één ruimte voor de zithoek en de eettafel eventueel gecombineerd met een open keuken. De beschikbare ruimte is erg bepalend voor de keuze van het meubilair

Keuze wordt bepaald door de ruimte
Is de ruimte voor een eettafel en stoelen beperkt, dan zul je moeten kiezen voor een compacte eethoek. Een rechthoekige tafel neemt meer ruimte in beslag dan een vierkante of ronde tafel. Ook een mogelijkheid is een uitschuifbare tafel. Naar behoefte kan de tafel uitgebreid worden met extra zitplekken. Een ronde tafel biedt de meeste zitplaatsen. Bij een tafel met een doorsnede van 140 cm kunnen zes personen plaats nemen. Het meest ideale is een ruime tafel met standaard zes eetkamerstoelen.

Aspen Digital

Verschillen in materialen
Eetkamerstoelen zijn er in verschillende vormen en materialen. Voor elke stijl is er een enorme keuze. Belangrijk is de functie van de stoel. Is het een eetstoel of een werkstoel? Het is prettig als een stoel comfortabel zit. Een stoffen of leren stoel zit prettiger dan een harde kunststof of houten stoel. Armsteunen zorgen ook voor extra comfort. Is de ruimte beperkt overweeg dan een eetkamerbank met losse stoelen. Ook een mooie combinatie krijg je met stoelen met en zonder armsteunen.

Koop verantwoord geproduceerde stoelen
Een goede eetstoel heeft zijn prijs. Een goede stoel biedt kwaliteit wat zorgt dat de stoel lang mee gaat. Ze zijn getest op bruikbaarheid en duurzaamheid. Belangrijk is dat je een ontwerp uitkiest wat min of meer tijdloos is. Het zijn dikwijls stoelen die niet gaan vervelen en die altijd passen in het interieur. Duurzaamheid is niet alleen een lange levensduur. Beoordeel ook de duurzaamheid van de gebruikte materialen en kies voor verantwoorde producten.

De eetkamer wordt niet alleen gebruikt om te ontbijten en het avonddiner te nuttigen. Het is ook een plek waar gewerkt wordt en waar kinderen hun ding doen. De multifunctionele functie stelt meerdere eisen aan de eetkamerstoelen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief