Home » De keuken als ware eyecatcher

De keuken als ware eyecatcher

Door admin

Hoofdrol in het interieur

De keuken is het hart van het huis. Dat weten we al jaren. Het moment dat de keuken letterlijk werd opengebroken en onderdeel werd van het totaalinterieur, mag ronduit revolutionair genoemd worden.

Nu, in een tijd waarin we meer dan ooit thuis zijn, thuis werken en thuis studeren, bekijken we de keuken weer met andere ogen. Als functioneel én esthetisch meubelstuk eist deze de hoofdrol op in het totale interieur.

Maatwerkoplossingen

Er wordt veel geschreven over de evolutie van de keuken. In het verleden was dit een kleine, afgesloten ruimte die slechts functioneel gebruikt werd om de maaltijd te bereiden. Toen de muren letterlijk wegvielen ontstond de verbinding tussen de leefruimte en de keuken en werd eten koken een sociaal moment van de dag.

U hield immers als kok het contact met huisgenoten of visite. De komst van het kookeiland gaf eten ín de keuken een andere betekenis. Nu we meer dan ooit thuis zijn, thuis werken en thuis studeren kijken we weer met andere ogen naar het totale interieur en de keuken in het bijzonder.

We raken gewend aan het idee van maatwerkoplossingen om de ruimte zo optimaal mogelijk in te delen. En door de keuze van materialen komt onze eigen identiteit tot uiting en ontstaat er een uniek ontwerp.

Ontwerp uw eigen keuken

Decoratief plaatmateriaal leent zich bij uitstek voor het ontwerpen en maken van een keuken. Het is door een interieurbouwer of meubelmaker eenvoudig te verwerken en in de collectie van het Italiaanse merk Cleaf is een ruimte keuze in decors en structuren.

De Cleaf texturen geven een beleving als die van echt hout, leer, beton, textiel of marmer en daarmee kunt u inhaken op de actuele interieurtrends.

Het combineren van verschillende materialen in één ontwerp is daar een voorbeeld van. Denk aan de mix van sfeervol hout met natuursteen. De uitstraling van verbrand hout is momenteel helemaal hip. Zonder dat u het risico loopt om uw handen te branden, geeft de collectie Bruciato van Cleaf die uitstraling.

Bent u fan van de zwarte keuken, maar heeft u een hekel aan vingerafdrukken? Laat u dan inspireren door de enorme kastenwand die is uitgevoerd in structuur Piombo. Dit mat zwarte plaatmateriaal heeft antibacteriële eigenschappen én is ongevoelig voor vingerafdrukken. Dat is dus twee vliegen in een klap.

Ontwerp uw eigen droomkeuken

Kortom, het ontwerpen van uw eigen keuken wordt met decoratief plaatmateriaal kinderspel.

Kijk voor meer inspiratie op DECOLEGNO.NL

Fotobijschriften:

– 1)  HM07 Piombo ”“ Ontwerp Intri keuken- Kooi Fotografie
– 2)  HPL Specials Burned Black ”“ Realisatie Capaz ”“ Foto Revontuli
– 3)  U129 Spessart ”“ Ontwerp Dekker Interieur ”“ Foto Revontuli
– 4)  FA84 Reflex ”“ Ontwerp Mirthe Janus ”“ Foto ByMuk
– 5)  S171 Bruciato van DecoLegno ”“ Ontwerp Allure Kasten ”“ Foto Revontuli

Bekijk nog meer decoratief plaatmateriaal van DECOLEGNO 

Met een zeer uitgebreide collectie aan decors

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief