Home » De klassieker

De klassieker

Martijn de Wit Vloeren

Door Veerle van Heertum

De opdrachtgever had in deze een duidelijke visie. De klassiek gebouwde woning uit 1900 in zijn oude glorie herstellen, maar voorzien met de gemakken van een moderne woning. Na een grondig herstel van de fundering, inclusief de aanleg van vloerverwarming, kwam het besluit een een traditioneel geïnstalleerde visgraat vloer te laten plaatsen. Uiteraard met bies en band, maar in dit geval zelf een dubbele bies én aanvullende sluitrij.

De kunst van deze vloer is het vakmanschap van onze installateurs. Deze vloer is op de ambachtelijke wijze geïnstalleerd. Hierbij is rekening gehouden met het plaatsen van een speciaal geschikte ondervloer welke te combineren is met vloerverwarming. Vervolgens wordt elke individuele plank hierop geplaatst waaronder uiteraard de van wengé hout vervaardige biezen. Hierop is de gehele vloer gevoegd om elke klein kiertje te dichten, waarna de vloer in zijn geheel is vlak geschuurd. De finishing touch is het in 3 lagen aflakken van gehele vloer met een oersterke zijdeglans lak.

Onze vakmannen maken bij  dit soort vloeren écht het verschil. Niet alleen wordt de vloer prachtige afgewerkt rondom de verschillende bestaande elementen. Ook het uitlijnen van het patroon, de banden, biezen en sluitrijen zijn een vak apart. Je moet op voorhand exact weten hoe je aan het eind wilt uitkomen alvorens je begint. Door te kiezen voor een gelakte afwerking is de vloer voorzien van een ijzersterke beschermlaag én komt de natuurlijke look van het hout prachtig naar voren.

Al met al een flinke klus, maar het resultaat mag er zijn!

Ontdek de vele vaardigheden van Martijn de Wit Vloeren 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief