Home » De kunst van het delen maakt gelukkig

De kunst van het delen maakt gelukkig

Door niek@excellentmagazine.nl

De deur staat altijd open
Je kunt er terecht voor een interieurplan, design interieur, woonaccesoires, kunst, verlichting, vloerkleden, raambekleding en zelfs het mooiste behang. Reken op een eerlijk en gedegen advies, reken op de mooiste merken en kunst van zorgvuldig geselecteerde artiesten. Je kunt er echter ook terecht om even weg te zijn uit de sleur van de alledag. Om te genieten van de smaakvol gecombineerde woonelementen. Voor een kop koffie en een goed gesprek… Of zelfs om even op de aanwezige vleugel te spelen.

Samen genieten van mooie dingen
“Er komt hier op gezette tijden een bejaarde man, een musicus, die lang geleden nog een eigen piano had. Die vleit zich dan neer op het pianokrukje en speelt de mooiste composities op onze vleugel. Ontroerend en lief. De eerste keer vroeg hij -in alle bescheidenheid- of hij alsjeblieft even mocht spelen… Hij miste het zo. Natuurlijk mocht dat en sindsdien behoort hij tot onze vast gasten. Zo deelt hij zijn kunst met ons, wij delen onze gastvrijheid met hem. Samen genieten. Daar gaat het toch om? De kunst van het delen maakt gelukkig.” Aan het woord is Ria van Hemert, oprichter en mede-eigenaar van het in Woerden gevestigde NU Art & Design.

Waar de klant echt gehoord wordt
De Design Studio en Gallery van Ria van Hemert vormen een esthetisch toevluchtsoord. Een plek waar het begrip ‘mooi’ tot leven komt, dankzij Ria en haar medewerkers Manon de Vlieger en Meike Elzinga. Voor wie zijn of haar huis het allermooiste gunt en houdt van een verfijnde balans in het interieur, is een bezoek aan de dames een absolute must. Het is er one-stop-shopping. Uniek in het concept van NU Art & Design is de combinatie van meubelen, woonaccessoires en kunst. “Kunst is vaak het stiefkindje van een interieur. Je kunt meubelen en accessoires, decoratie en kleuren nog zo mooi op elkaar afstemmen, als de kunstobjecten niet passen bij de rest, dan mist een design interieur ieder effect. Daarom helpen wij mensen de juiste keuzes te maken”, legt Ria uit. “Belangrijk is daarbij dat die keuzes altijd de smaak en woonwensen van onze klanten als basis hebben. Wij luisteren naar het verhaal van de klant, we voelen diens emoties en vertalen dat naar een ensemble waar geen speld tussen te krijgen is. Dat is de meerwaarde die we met liefde bieden. Niet zelden gebeurt het dat bij oplevering van een compleet interieur er een traantje vloeit bij de klant. Ook wij staan dan met een brok in onze keel, we hebben namelijk in samenspraak met de klant iets moois gemaakt. Dat is onze beloning, die blijdschap bij de klant, wanneer alles precies zo uitpakt als bedoeld.”

Zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten
Nu Art & Design selecteert de mooiste merken in meubels, met als selectiecriteria dat stukken echte collectors-items moeten zijn, een iconische uitstraling moeten hebben, duurzaam zijn en ‘top of the bill’ als het gaat om materiaalgebruik. Ria: “Met onze adviezen verrassen we particuliere klanten, zakelijke klanten en bedrijven in de hospitality. Het belangrijkste criterium hebben we echter nog niet benoemd”, zegt Ria. “Ik moet zelf geëmotioneerd raken van een meubel of kunstwerk. Ik verdiep me in het verhaal achter een ontwerp of luister aandachtig naar het verhaal van een kunstenaar. Het moet binnenkomen en me raken in mijn ziel. Alleen dan ben ik in staat om bij ons in de zaak die emotie ook weer over te brengen op de klant. Onze werkwijze overstijgt het commerciële belang. Het esthetische aspect prevaleert altijd bij ons. We werken zelf ook als kunstenaars.”Ria geeft aan dat er een heel proces heeft plaatsgevonden voor ze kwam op het punt waar zij nu staat. “Die bewustwording krijg je niet cadeau. Met de bagage die ik heb is het echter fantastisch om mensen te kunnen helpen. En bedenk dat datgene wat wij bieden tijdloos en waardevast is. Dat gaat niet over zomaar een aankoop, dat gaat over generaties. Alles is volledig overdraagbaar, met behoud van waarde.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

NU Art & Design

3D Westdam,

3441 GA, Woerden

info@nu-art-design.com

Tel: 0348-753477

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief