Home » De overtreffende trap van luxe wonen

De overtreffende trap van luxe wonen

BRUIS by IHC Architects

Door Nicole Zaaijer

Bruis by IHC Architects ontwerp parel op Curaçao  

Kijken naar de luxe en door Bruis by IHC Architects ontworpen villa is kijken naar woonperfectie. De vormgeving, de prachtige ligging tegen de Tafelberg aan met uitzicht op het Spaanse Water, de stijlvolle materialen en de tot in perfectie kloppende details zorgen samen voor een subliem totaalplaatje. Puur woongenot op het zonovergoten en het natuurrijke Curaçao. Het toppunt van paradijselijk wonen. De grote glaspartijen in de droomvilla maken dat de bewoners optimaal kunnen genieten van de natuurlijke omgeving en dat de vele zonnestralen het fraaie interieur prachtig verlichten.  

De riante villa – voorzien van een charmante binnentuin – telt een woonoppervlakte van maar liefst 1200 m² en voelt zich in de rug gesteund door de magische Tafelberg. Een gegeven dat de creatieve architecten Bruce Verdonschot en Geert Verschuren van Bruis by IHC Architects op prachtige wijze in het ontwerp verwerkten: in de hoofdbad- en slaapkamer lijkt het alsof je letterlijk tussen de rotsen staat. Slechts een glaspartij zorgt voor de scheiding. Een magische plek in de toch al zo bijzondere woning. Ook aan de zeezijde word je betoverd door het prachtige uitzicht over de zee en dragen het zwembad en het ruime terras bij aan het vrolijke gevoel dat zich van je meester maakt als je door de woning loopt. Een grote sfeerbepaler in de luxe woning is de houtsoort Accoya, die onder meer is toegepast bij de verschillende plafonds. 

Geborgenheid  

De maatwerkkeuken bevindt zich op de bovenste woonlaag, slechts enkele stappen verwijderd van het luxe terras met zwembad. Door de warme materialen, het strakke lijnenspel en de stijlvolle inrichting straalt de royale ruimte geborgenheid uit en voel je je er als bewoner niet verloren. Vanachter het eiland kijken de bewoners uit over een royale eettafel en een sfeervol zitgedeelte. De trap naar beneden leidt naar de warm ingerichte living. De vide zorgt voor een zeer ruimtelijk effect in deze leefruimte: de afstand tussen de verdiepingsvloer en het plafond is maar liefst tien meter. En ook hier voel je door de grote lichtinval een enorme connectie met buiten. Met de zon, het water en alles wat wonen op Curaçao zo prachtig maakt.  

Fotografie: Inge van Altena

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Bruis by IHC Architects | Van Galen Keuken & Bad | Gaggenau

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief