Sfeer en gezelligheid

De eigenaren van deze unieke degustatieruimte in Everberg houden van sfeer en gezelligheid. Geregeld nodigen deze wijnliefhebbers vrienden en familie uit om te proeven van de heerlijkste wijnen met bijhorende tappa”s en smakelijke hapjes.

Daarvoor beschikken ze over een prachtig bijgebouw met voldoende ruimte voor een lange tafel die probleemloos plaats biedt aan tien gasten of meer. In deze ruimte kan zonder beperkingen heerlijk gefeest worden. 

Naadloos aansluiten

De ruime feestruimte ”“ ontworpen en gerealiseerd door Heritage Buildings ”“ sluit naadloos aan op de bestaande woning.

De ruimte kreeg een unieke authentieke uitstraling dankzij de eiken draagstructuur met de pen- en gatverbindingen. Dit betekent dat in de draagconstructie geen enkele schroef of nagel verwerkt zit. 

Het eikenhout is afkomstig uit Sussex, een specifieke regio op het Engelse platteland.

Dit eikenhout kenmerkt zich door een extreme hardheid, waardoor de levensduur van deze eikenhouten constructies probleemloos meerdere generaties overstijgt. Geen enkele vorm van onderhoud is nodig om de aanbouw in topconditie te houden.

Eenvoud in inrichting en afwerking

De binnenmuren en plafonds werden vakkundig afgewerkt met epiceahout,  zonder verdere bewerking om de natuurlijke uitstraling te bevorderen.

Dit was een bewuste keuze van de eigenaars, want ook het schilderen in een gewenste kleur of eventueel bewerken met een kleurolie behoorde tot de opties. In combinatie met de vloer in blauwe hardsteen en witte tussenstoppen, zorgt deze keuze voor een natuurlijke inrichting die uitblinkt in eenvoud. 

Voor de grote ramen met zicht op de tuin kozen de eigenaars voor zwart met steellook. Laat u evenwel niet misleiden, het gaat hier wel degelijk om houten ramen.

Ook echte stalen ramen vormen een mogelijkheid, maar vereisen een hogere investering.

Op zomerse dagen kunnen deze grote dubbelramen volledig open en zorgen ze in de feestruimte voor een heerlijk buitengevoel.

Overdekte terrasoverkapping

Dit project bleef niet beperkt tot een overdekte en volledig afsluitbare feestruimte. Aansluitend op de feestruimte werd in een L-vorm een overdekte terrasoverkapping gebouwd.

Structureel kent deze exact dezelfde opbouw als de feestruimte, alleen is de terrasoverkapping aan de voorzijde volledig open.

Samen vormen de feestruimte en de overdekte terrasoverkapping een mooi aaneensluitend geheel.

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag meer informatie?

Klik dan hier om meer te ontdekken over de wereld van Heritage Buildings!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief