Home » De uitgestrektheid van Scandinavië

De uitgestrektheid van Scandinavië

JAB Anstoetz Group

Door Aty Verschuren

Rust en helderheid in het interieur – dat is wat wij associëren met Northern Living. Inspiraties uit de natuur geven vorm aan de sfeer. Lichte kleuren sturen het licht, meubelstoffen geven een gevoel van welbehagen. De herfstcollectie van JAB ANSTOETZ Stoffen geeft precies deze stemming weer. 
Er zijn moderne effen stoffen in sobere natuurtinten, gestructureerde meubelstoffen, op de natuur geïnspireerde decoratiestoffen en verfijnde fluwelen stoffen. 

Natuur ontmoet textielweefkunst 

Een modern interieur straalt comfort en persoonlijkheid uit. Het gebruikte textiel speelt daarbij een belangrijke rol. Wij gaan voor bouclé, zachte chenille en nonchalant gestructureerde effen stoffen. Toon-op-toon kleurencombinaties zijn typisch voor Nordic chic. Kussens met een mix van patronen en tapijten met handgemaakte structuren brengen de natuur in huis. Klassiekers als stippenpatronen zorgen ook voor een vrolijke stemming. Helder, vriendelijk en heel gezellig – Northern Living is een inrichtingswereld van subtiele harmonieën. 

Met de meubelstoffencollectie PARADISE het ontwerpteam liet zich inspireren door de natuur en haar organische vormen en combineerde deze met de expressiviteit van textielweefkunst.  

PARADISE maakt indruk met fijn gecomponeerde patronen en texturen. Vlaktes, kleine patronen, een schorsstructuur en een zwevend, licht vogelmotief – de moderne jacquards onthullen verfijning in het detail. De kleuren zijn minimalistisch; ze worden gebruikt in twee contrasterende tinten. Viscose, katoen en linnen zorgen voor een matte textuur en een aangenaam gevoel. 

De vijf kleurgroepen stralen warmte uit: goudgeel-grijs, antraciet-grijs, aqua-beige, limoengroen-zand en beige-toffee. 

PARADISE BIRD is de blikvanger van de collectie. Het speelse vogeldessin wordt gevormd door een steunkleur op een tweekleurige ondergrond. Zachte chenille in de basis geeft de jacquard volume. Het natuurlijke karakter van het motief wordt onderstreept door het gebruik van katoen en linnen. PARADISE BIRD is verkrijgbaar in vijf kleuren. 

JUNGLE BARK heeft de levendigheid van een boomschors. De opgeloste blokstreep bekoort door zijn matte en natuurlijke uitstraling. 

Zachte chenille op een tabby geweven grondstof zorgt voor een aangenaam gevoel. TROPIC LEAF is een all-over bladmotief dat genuanceerd is uitgewerkt. De in twee kleuren contrasterende jacquard met een hoog katoen/linnengehalte vertoont expressieve bladvormen. Door het samenspel van achtergrond en voorgrond lijkt het motief bijzonder driedimensionaal. 

ARA vormt een grafisch patroon van over elkaar liggende banden. De visgraat op de achtergrond geeft de kleuraccenten in de inslag levendigheid. Het gebruik van viscose geeft ARA een subtiele glans. 

CHICO geeft een goed gevoel door het zachte, korrelige gevoel. De bouclé inspireert met zijn veelkleurige impressie. De zachte lusjes voelen niet alleen prettig aan, maar zijn ook zeer slijtvast.  

Nomen est omen. Met de DOTS bevestigd JAB dat puntmotieven klassiekers blijven. Ze zijn niet echt uni, maar ook niet te opvallend in het dessin en passen zich zo aan bijna iedere omgeving aan. DOTS combineert een chenille-puntje op een zeer natuurlijke ondergrond, die een mengsel bevat van verschillende garens. 

Ontdek de vele vaardigheden van JAB Anstoetz Group

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief