Home » Design voor intelligente woning

Design voor intelligente woning

Door admin

Moeiteloze bediening

Het Belgische Basalte heeft een designconcept ontwikkeld voor de intelligente woning. Een concept dat een samenhangend geheel vormt.

Van schakelaars, aarnaakschermen, stopcontacten IPAD-houders en zelfs luidsprekers, die naadloos in de meest exclusieve interieurs passen en je moeiteloos alle functies in de woning laten bedienen.

Eigentijds wooncomfort

Frederik De Bouw van Basalte: “Stel je voor: één lichte aanraking van een schakelaar dimt niet alleen de kamer in de juiste sfeer, maar start ook aangepaste muziek, schakelt de thermostaat een graadje hoger en sluit de gordijnen. Klaar voor een gezellige avond. De integratie van al deze functies in een intelligent en gebruiksvriendelijk systeem is de toekomst van de moderne woning.”

“Een elegant aanraakscherm en een intuïtieve app op de tablet of smartphone maken het mogelijk om de complete woning tot in detail te bedienen. Verlichting, verwarming en zonwering alsook bewakingscamera”s en deurtelefonie worden overzichtelijk weergegeven. Muziek wordt bediend in iedere kamer en een enkele vingertoets start een Spotify-playlist.”

Persoonlijke sfeerbeleving

“Daarnaast draait het ook om de uiteindelijke beleving van een huis; daar gaan we niet licht over. Om de juiste sferen te bereiken voor iedere kamer, is het zaak om weldoordachte keuzes te maken en de klant daarbij te ondersteunen. Ons hoogstaande aanbod is ook breed genoeg om voor ieders persoonlijkheid de juiste elementen te vinden. “

“Onze eenduidige vormtaal in combinatie met duurzame afwerkingen zoals aluminium, brons en messing zorgen voor een tijdloze integratie, toch ook een belangrijk aspect. Een woning zet je niet voor enkele jaren neer. Ook na decennia moet een interieur zijn aantrekking behouden. Onze elegante luidsprekers bijvoorbeeld combineren die edele metaalafwerkingen met heel wat verschillende hoogwaardige stoffen”, aldus Frederik Bouw van Basalte.

Met dank aan Basalte

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief