Home » Dit zijn de 5 woontrends van 2021

Dit zijn de 5 woontrends van 2021

Door Lisette Trinthamer

Nieuwe inspiratie voor je huis

Jij bent de baas over je eigen huis. De stijl en inrichting bepaal je helemaal zelf en je kunt hier al je inspiratie op los laten. Van tijd tot tijd is het leuk om wat vernieuwends te doen met bijvoorbeeld je woonkamer. Nieuwe meubels, of een ander kleurtje op de muren. Ben je toe aan wat inspiratie voor jouw huis? Lees dan snel verder want hieronder geef ik de 5 trends van 2021.

1. Houten meubels

Echt houten meubels zijn weer helemaal in anno 2021. Steeds meer mensen gaan weer voor bijvoorbeeld een eiken tafel voor in de eetkamer. Met een massief eiken tafel weet je zeker dat je de komende jaren goed vooruit kunt en niet snel weer een nieuwe tafel nodig hebt.

2. Local design

Een andere trend die we zien is dat er meer meubels van Hollandse bodem worden gekocht. Mensen gaan steeds vaker naar een speciaalzaak en kopen meubels die in de eigen regio of omgeving zijn ontworpen en gemaakt. Geen massa productie meer wat zoveel mensen in huis hebben staan, maar echt iets unieks wat uit de eigen omgeving komt.

.

3. Flexibele living

Naast de meubels, kun je ook eens de focus vergroten en over de hele stijl en inrichting van je woonkamer nadenken. Waar vroeger iedere kamer een bepaalde functie had, is dat nu niet meer het geval. Er wordt in de woonkamer niet alleen maar ontspannen, maar er kan ook gewerkt of gestudeerd worden. Ga dus flexibel om met de indeling van je woonkamer en richt deze in op de juiste manier waardoor je een multifunctionele woonkamer creëert.

4. Textuur en vormen

Heb je behoefte aan wat nieuws en wil je niet van alles hetzelfde? Breng dan variatie in je woonkamer met het gebruik van verschillende texturen en vormen. Ga bijvoorbeeld voor een ronde houten tafel met strakke stoelen. En heb je een gladde vloer? Leg dan een vloerkleed neer met een grove textuur om zo het verschil te benadrukken.

5. Oranje boven

Een trend voor de echte fan van Nederland. De oranje kleur kun je in veel verschillende meubels en accessoires terug laten komen. Het hoeft niet meteen schreeuwerig en fel oranje te zijn, maar met verschillende tinten maak je een echte Hollandse stijl in jouw huis. Zeker als je een voetbalfan bent en het Nederlands elftal wilt supporten, maar ook als je oranje gewoon een mooie kleur vind kun je aansluiten bij deze trend.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief