Home » Dit zijn de voordelen van een seniorenbed

Dit zijn de voordelen van een seniorenbed

Door Veerle van Heertum

Een seniorenbed is speciaal ontworpen voor ouderen. Op het eerste gezicht is een bed voor ouderen niet te onderscheiden van een ‘gewoon’ bed. Een seniorenbed heeft echter een aantal functies die zorgen voor extra ondersteuning van het lichaam. Vooral bij lichamelijke klachten of ziektes zoals artrose of reuma, kan een bed voor ouderen veel verlichting bieden. Zo zijn veel bedden in hoogte verstelbaar door middel van elektrische bediening. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen in het bed, maar ook het bed opmaken wordt op deze manier vereenvoudigd. Zo hoef je minder te bukken waardoor spanning op de rugspieren wordt verminderd. Het aanschaffen van een seniorenbed is ontworpen met de gedachte om ouderen te ondersteunen in een goede nachtrust, en daarnaast het lichaam te ontzien met in- en uitstappen.

Andere functies van een seniorenbed

Welk beeld komt er bij jou op wanneer je aan een seniorenbed denkt? Bedden voor ouderen komen in veel verschillende uitvoeringen. De meeste bedden zijn elektrisch verstelbaar waardoor het bed extra ondersteuning biedt. Daarnaast kunnen ze ook voorzien zijn van een hekje aan de zijkanten van het bed. Zo wordt extra bescherming geboden om te voorkomen dat ouderen uit bed kunnen vallen. Ook kan je kiezen voor een bed voor ouderen op wielen of poten. Het voordeel hiervan is dat het bed eenvoudig verplaatst kan worden en er eenvoudig onder het bed kan worden schoongemaakt. Het nadeel van een bed voor ouderen op wielen kan wel zijn dat het bed op de rem gezet moet worden. Dit kan soms voor ongemakkelijke lichaamsposities zorgen wanneer het clipje aan de verkeerde kant zit. Een seniorenbed op wielen is echter wel eenvoudig te verrijden, waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen is.

Een seniorenbed in ieder formaat en stijl

Een seniorenbed komt in diverse maten en stijlen. Zo is er voor iedere smaak en behoefte wel een passend bed te vinden. De Suite is een beddenspeciaalzaak die veel verschillende seniorenbedden aanbiedt. Hierbij is veel aandacht gegeven aan de praktische elementen, maar ook het design van het bed is zeker niet over het hoofd gezien. De Suite verkoopt éénpersoonsbedden van 80 x 200 cm, maar ook grotere bedden van 140 x 200 cm zijn te verkrijgen. Ook heb je de keuze uit verschillende stijlen. Een modern bed met strakke lijnen behoort tot de opties. Maar ook een rustieke uitstraling met houten bedframe en hoofdsteun misstaat niet in de slaapkamer. Het perfecte seniorenbed is dus niet alleen een kwestie van praktische voordelen, maar ook het interieur en jouw persoonlijke smaak spelen hierin een rol.

Hoe vind je het juiste seniorenbed

Om het juiste seniorenbed te kiezen, hou je rekening met een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk om te weten waar een bed aan moet voldoen. Wil je een elektrisch verstelbare hoofdsteun of voetsteun? En is een rekje of een bed op wielen een must? Verder wil het oog natuurlijk ook wat. Door een beddenspeciaalzaak zoals de Suite te bezoeken, kan je persoonlijk advies op maat krijgen. Hierdoor kan je de bedden direct met eigen ogen zien en uitproberen. Zo vind je binnen no-time het perfecte seniorenbed die maximale ondersteuning biedt.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief