Diverse interieurstijlen

Drie trends in interieurland

Uw woning is uw toevluchtsoord, uw eigen plek waar u even helemaal tot rust kunt komen na een lange werkdag. Maar welke sfeer wilt u eigenlijk creëren? Welke interieurstijlen zijn er en welke meubels passen er nou echt bij u? Bij De Bommel meubelen kunt u alle kanten op met uw interieur.

Het doen van voorwerk voorkomt dat u straks besluiteloos door de meubelwinkel dwaalt. Zij hebben de mooiste stijlen alvast voor u op een rijtje gezet, zodat u straks een interieur heeft om in thuis te komen.

 

Scandinavisch

Helemaal van nu is de Scandinavische woonstijl. Licht speelt een belangrijke rol in deze woonstijl en de muren worden dan ook vaak geverfd in een witte tint. Hierdoor kan licht reflecteren en ontstaat er, zelfs in donkere tijden, een lichte ruimte. Lichte houtsoorten worden afgewisseld met zachte structuren. Denk bijvoorbeeld aan wollen kleden op de vloer, en een grenenhouten schommelstoel met een schapenvacht erin.

 

Industrieel

De industriële look komt ook steeds vaker terug in het interieur. Kenmerkend voor deze stijl zijn de robuuste meubels in stoere materialen zoals leer, hout en staal. Combineer bijvoorbeeld een cognac leren bank met een vakkenkast gemaakt van staal en ruw hout. Of ga nog een stapje verder en kies voor stalen lambrisering of een stalen keukenblad.

Beton is ook een materiaal dat veel terugkomt in deze stijl. U kunt ervoor kiezen om voor een vloer met beton-look te gaan, maar tegenwoordig zijn er ook andere meubels waar dit materiaal in verwerkt is. Bijvoorbeeld een tafellamp van beton en hout, of een bijzettafeltje met een betonnen voet.

Het grote voordeel van de industriële look is dat hij makkelijk combineert met andere stijlen. Voeg bijvoorbeeld pasteltinten toe voor en romantische touch, of ga voor een landelijk geheel door het toevoegen van klassieke meubelstukken.

 

Shabby chic

Houd u meer van zachte stoffen en het mixen van oud met nieuw? Dan is shabby chic echt iets voor u. Deze stijl is weer helemaal terug en het leuke is: alles mag! Combineer vondsten van de kringloop met nieuwe meubels voor een vintage look. Of maak een statement en ga voor een sofa van velour. Velour is een stof die onmisbaar is in de shabby chic stijl.

Van klassiek groen tot zuurstokroze, velour geeft elke ruimte een warme uitstraling. Is een hele sofa in deze stof iets teveel van het goede? De Bommel meubels heeft een ruime keus in velouren meubels en accessoires die uw shabby chic look helemaal afmaken.

Het kiezen van een nieuw interieur is natuurlijk erg lastig. Bij De Bommel meubelen vindt u meubels en accessoires in heel veel verschillende woonstijlen.

 

De Bommel Meubelen