Home » DROOMHUIS OP HISTORISCHE LOCATIE

DROOMHUIS OP HISTORISCHE LOCATIE

Door Lisette Trinthamer

Woondroom

In een monumentaal en karakteristiek pand in de Zwolse binnenstad verwezenlijkten Wim ter Steege en zijn vrouw hun eigen woondroom. “het is fantastisch om op deze plek een woonomgeving te creëren, die volledig aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en leefwijze. Over elk detail en hoekje is nagedacht en alles bij elkaar vormt het een vriendelijk, licht en rustig geheel”, aldus de creatieve heer des huizes, die met hulp van architect Frans Rubertus tekende voor het ontwerp en de inrichting.

Volledig gestript

Na aankoop van het ruime pand – in een ver verleden waren het twee tegen beide zijden van de inmiddels verdwenen stadswal aangebouwde gebouwen – werden alle ruimtes volledig gestript, voegde Wim de twee woonlagen aan de tuinzijde middels een trap samen tot een ruim appartement en trok hij de bestaande patio eveneens bij de genoemde woning, waarin hij en zijn vrouw leven. Tevens realiseerde de bevlogen eigenaar van het bedrijf Den Hollandsche Gedenktekens vier luxe huurappartementen in het pand.

Historische en moderne elementen

De houten vloer vormt de sfeerverhogende basis van het droomappartement, waarin historische en moderne elementen in perfecte harmonie zijn. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de overgang tussen de woonkamer en de keuken, alwaar stijlvolle wand- en plafondornamenten samensmelten met de strakke lijnen van de keuken van bulthaup. Een bijzonder detail in de maatwerkkeuken is het natuurlijke licht dat via het dak de ruimte verrijkt, die in het verleden diende als patio. Het behouden gebleven wasbakje bij de ingang van de woning zorgt voor een charmante knipoog naar het rijke verleden van het pand.

Vriendelijke uitstraling

Het kleurenpalet is in de basis rustig; het zijn de decoratie en het meubilair die zorgen voor kleur, beleving en een vriendelijke uitstraling. Door de enorme glaspartijen aan de achterzijde valt natuurlijk licht op fenomenale wijze de woning binnen, wat zorgt voor een versterking van dat prettige karakter. Ook de vloerspots en de (wand)verlichting spelen een grote rol in het sfeerbeeld in de woning. Via de openslaande deuren stappen de bewoners hun eigen Ibizatuin binnen, waarin loungen en genieten het devies is. De gerealiseerde bijgebouwen met overkappingen verlengen de genietavonden in de tuin en zorgen voor de gewenste privacy in de aan een park grenzende tuin.