Home » Droomkeuken in een herenhuis

Droomkeuken in een herenhuis

Door admin

Stijlvol

Een bakstenen gevel met witte erkers, charmante ramen en stijlvol gerenoveerd: de eerste indruk is er een van een typisch Herenhuis in Londen. In tegenstelling tot wat het oude gebouw van buitenaf doet vermoeden, verrast het interieur op een hele andere manier met in elkaar vloeiende woonruimtes. De smalle gang voorbij de voordeur leidt naar een aanbouw, waar een grote glaspartij zorgt voor een overvloed aan daglicht. In het hart van het huis vind je de keuken.

Perfecte uitstraling

“Adembenemend””, volgens Suchin Pindoria van het Londense binnenhuisarchitectenbureau Such Designs, dat als onderdeel van de renovatie van het gebouw de keuken en badkamers ontwierp.

“De opdrachtgevers wilden strakke lijnen en geen afzuigkap. Daarom heb ik gekozen voor BORA.“  Een afzuigkap zou afbreuk hebben gedaan aan het minimalistische woondesign en vooral ook aan het loftgevoel dat je krijgt in de aanbouw.”

“BORA Professional 2.0 daarentegen bestaat uit een combinatie van kookveld en afzuiging en past naadloos in het kookeiland van Neolith-keramiek.”

Innovatief systeem

Het modulaire systeem biedt een brede selectie van krachtige en extra diepe kookvelden met kookveldafzuiging, die heel wat individuele variaties toelaten.

Hier koos men voor twee inductiekookvelden met een centraal geplaatste afzuiging. Een perfecte oplossing voor een onbelemmerd uitzicht naar buiten op de tuin. Suchin Pindoria verklaart: “Wij wilden niet dat iets de aandacht zou afleiden van het glazen plafond. BORA werkt perfect in deze situatie.“

Koken met plezier

Door de grote ramen lijkt het bijna alsof je hier in de openlucht staat. Dit gevoel blijft zelfs tijdens het koken behouden. De kookveldafzuiging van BORA zuigt immers kookdampen en geurtjes stil naar beneden af.

De lichte indruk wordt nog verder benadrukt door het slim toegepaste licht-donker-contrast van het keukendesign. Het gemarmerde oppervlak van het eiland vormt een tegenpool voor de vlak ingebouwde keukenkasten van donker houtfineer. De gladde betonnen vloer fungeert in deze combinatie als een podium voor de keuken: een keuken om verliefd op te worden.

Neem contact op met Bora om te kijken naar de mogelijkheden voor u.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief