Droomplek aan de Maas

Robert Kolenik creëert …

Internationale allure in heerlijk gelegen loft.

Internationale allure

De nationaal en internationaal opererende designer Robert Kolenik maakt al jaren naam met zijn onderscheidende, luxueuze en warme interieurs. Vanuit zijn in Amsterdam gelegen ontwerpstudio creëert hij met zijn kleinschalige team interieurs van onder meer luxe droomwoningen en oogstrelende restaurants.

Zo ook in het voormalige kantoorpand in de Limburgse hoofdstad, alwaar hij op de begane grond het prachtige concept ontwierp van restaurant Brandsøn en in de bovengelegen woningen pure luxe realiseerde. Pure luxe die aansluit op de wensen van de diverse bewoners.

“Het is voor ons bureau natuurlijk erg bijzonder om diverse woningen én een restaurant in één pand te ontwerpen. Een totaalproject waar we met veel genoegen op terugkijken, want we werkten samen met diverse toppartijen en zeer enthousiaste opdrachtgevers. In het getoonde loft woont een vrijgezelle twintiger, waarop het volledige interieur is afgestemd.”

De meubels zijn luxe en comfortabel en het toegepaste kleurenpalet zorgt voor een stijl- en sfeervolle uitstraling van het loft. De hoogteverschillen geven de woning een heerlijke speelsheid”, legt Robert Kolenik uit.

Droomontwerp

In zijn ontwerp maakt hij optimaal gebruik van het prachtige uitzicht dat het loft biedt. Zo kijk je vanuit het losstaande en aan het raam gepositioneerde bad over de Maas en geniet de bewoner vanaf het te overdekken dakterras van het zicht op het passerende water en zorgt het geroezemoes van het stadsleven voor een fraai achtergrondgeluid

Duurzaam maatwerk

Bijzonder in het fraaie totaalbeeld dat het exclusieve loft biedt, zijn de luxe maatwerkkasten. Door Robert zelf ontworpen creaties, die zijn opgenomen in zijn eigen meubellijn en onder meer worden verkocht in de Minotti Concept Stores.

Voor de opdrachtgevers op maat uitgevoerd, waardoor ze een groot gebruikersgemak kennen. De Kolenik Kabinet wordt duurzaam geproduceerd.

Zo worden onder meer gerecyclede zonnepanelen omgeturnd tot Solar onyx en zijn de kasten geproduceerd van gerecyclede oude kasten. Bovendien vindt de productie van de kasten plaats in Nederland. Maximale duurzaamheid, zonder concessies te doen aan de uitstraling en het hoge detailniveau dat wij nastreven”, sluit hij met gepaste trots af.

Veelzijdig vakmanschap

Realisatie dankzij Moonen Bouw | Bouwkundig Advies 

“Wij zijn een bouwbedrijf dat adviseert en een adviesbureau dat bouwt”, start Rob Moonen het gesprek. “De opdrachtgevers wensten bouwkundig advies bij de aankoop van de panden, waarin onder meer het geportretteerde en later gerealiseerde loft is gevestigd”, legt de eigenaar van Moonen Bouw | Bouwkundig Advies uit.

Na de aankoop kwam designer Robert Kolenik in beeld voor het ontwerp en de inrichting van de diverse woningen en het restaurant die we in de panden terugzien. Ook in dit omvangrijke project speelden wij als Moonen Bouw | Bouwkundig Advies een rol.”

“Zo schiepen wij onder meer de bouwkundige kaders en de ruimte om tot de prachtige inrichting van de diverse panden te komen, waren wij het aanspreekpunt van de opdrachtgevers en de overige betrokken partijen, maakten en bewaakten wij de planning, voerden we de kwaliteitscontrole uit en verzorgden onze vakmensen de vaste afwerkingen en de nazorg”, somt Rob Moonen op. Het is niet alleen de geleverde kwaliteit en de veelzijdigheid die het in het Limburgse Nuth gelegen bedrijf onderscheidend maakt.

“We denken mee met de architect en sturen op de bouw bij waar nodig. We kijken heel kritisch naar afwerkingen en overgangen van producten. Wij leggen de lat heel hoog en dat zie je terug in het eindresultaat.”

Exclusieve maatwerk binnendeuren

Realisatie dankzij Broporte

Stijlvolle interieurelementen. Eyecatchers die een ruimte verrijken. Hoogwaardig maatwerk dat naadloos past in high-end interieurs.

De exclusieve binnendeuren van kwaliteitsbedrijf Broporte zijn ware statements in een interieur en tonen aan dat een deur zoveel meer kan zijn dan een functioneel element in een woning. Met onvervalst vakmanschap, productie in eigen atelier en het gebruik van de beste materialen, realiseert

Broporte in samenwerking met erkende designers en interieurarchitecten, zoals bijvoorbeeld Robert Kolenik, unieke maatwerkoplossingen ter vervolmaking van de high-end interieurarchitectuur. De prachtige taatsdeur van oud en verweerd barnwood in het luxe en door

Robert Kolenik ontworpen loft geeft inzicht in de kwaliteiten van het in Uden gelegen Broporte. Het rijke portfolio van Broporte toont een keur aan exclusieve binnendeuren in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Aansluitend op de wensen van de opdrachtgevers, door het creatieve team ontworpen, tot in perfectie door de eigen vakmensen gemaakt en qua afwerking, stijl en belijning passend bij het ontwerp van de betrokken interieurontwerper.

Voor de realisatie van de exclusieve binnendeuren op maat maakt Broporte gebruik van louter kwaliteitsmaterialen, van onder meer leer en edelmetalen tot rijke houtsoorten. Ook realiseert het kwaliteitsbedrijf prachtige stalen deuren met glas. Stuk voor stuk maatwerk van een zeer hoog niveau.

Fotografie: René van Dongen | Styling: Rianne Landstra

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Kolenik Design | Marres Lanaken

Van Boven | Senso | Maretti Lighting

Boley Exclusieve Openhaarden | Broporte

Moonen Bouwkundig Advies bv | Moonen Bouw bv