Home » Droomwoning onder de zon

Droomwoning onder de zon

Door Nicole Zaaijer
default

Vakantiewoning

De bewoners hebben in alle delen van de wereld gewoond en zochten een royale vakantiewoning die het gezin gelijk bij aankomst in de vakantiesferen zou brengen en voldoende ruimte zou bieden voor bezoek van vrienden en familie.

De locatie van de villa aan zee, de directe verbinding met het strand en de privacy maken deze woning voor de bewoners perfect.

Geïnspireerd op de glooiende vormen van de omgeving, onderscheidt het ontwerp van deze villa op Antigua zich door een reeks terrassen die zich nestelen in de gelaagde natuur langs de zee. Natuurstenen buitenmuren geven vorm aan de basis van het huis en zien we als een terugkerend element in het landschap. Hiermee creëren ze natuurlijke overgangen van binnen -naar buitenruimtes.

Zachte vormen en natuurlijke materialen

De woonlaag op zeeniveau bevat meerdere slaapkamers met eigen badkamers, een wijnkamer en fitnessruimte. Elk van de kamers is rechtstreek verbonden met het strand, waardoor je overal het geruis van de zee hoort. De bovenste woonlaag bevat de belangrijkste functies van het huis, waaronder de keuken, de woonkamer en de masterbedroom-suite. Elk van deze ruimtes ligt direct aan het grote overdekte terras en dit versterkt de verbinding met buiten. Het aangelegde yogaterras creëert het ultieme rustmoment met een uniek uitzicht over zee. De zachte vormen van toegepaste kunstobjecten en het meubilair -zoals de BELLE fauteuil uit de Piet Boon- collectie- leggen een fraaie link naar de glooiende omgeving. Iets wat ook wordt bereikt door de zorgvuldig gekozen materialen in het interieur. Het vergrijsde hout maakt  dat de strandvilla opgaat in de omgeving en het oogstrelende marmer in de badkamer vloeit op organische wijze over in de verderop gelegen azuurblauwe zee. De juiste balans tussen harde natuurlijke materialen en zachte texturen is overal voel-en zichtbaar in de villa.

Unieke kunstopjecten

“Binnen onze ontwerpfilosofie speelt kunst altijd een crucial rol, omdat het ons in staat stlet de identiteit van de klant echt in een project op te nemen”, aldus Karin Meyn, creatief  directeur en topstylist van Studio Boon.

“Wij zie kunst als de ultieme weerspiegeling van iemands identiteit en als een sterk gewenst extra laag, die niet noodzakelijkerwijs “de regels” hoeft te volgen – kunst mag best een beetje uit balans zijn. In dit project werkten we samen met de Britse beeldhouwer David Williams-Ellis. De klant had een duidelijke wens voor een sculptuur passend bij de locatie. Daarin hebben we haar geadviseerd en hieruit is een uniek stuk ontworpen en gemaakt. Ook zeer bijzonder is het speciaal voor de bewoners gemaakte bronzen object bij het zwembad, dat een doorkijk biedt naar zee”

Bijzonder gevoel van thuis

Karin:”Het leven van buiten naar binnen halen stond centraal voor dit project. Dit hebben we ook in de styling doorgevoerd door de items op de juiste plekken te plaatsen, waardoor een verbinding ontstaat naar buiten. Een goed ontwerp creëert het bijzondere gevoel van thuis, een harmonieuze omgeving die de specifieke omgeving vastlegt en inclusief is met de cultuur en gebruiken van het land of eiland. Met de juiste aanpak, samenwerking en uitvoering creëren onze interieur stylisten ruimtes, die een eigen identiteit ademen. Dat is hier op Antigua ook zeker gelukt.”

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief