Droomwoning op maat

Statig landhuis in natuurlijk gebied

Onverwachte wending

Lange tijd waren architect Bas Spanjers en zijn opdrachtgevers in de veronderstelling dat het landhuis waarop het gezin een oogje had alleen verbouwd mocht worden.

Bas Spanjers: “Hoezeer we ook trachtten om aan de wensen en eisen te voldoen, bleek het onmogelijk om de woning om te turnen tot de statige, wit gestucte en vooral moderne villa van hun dromen.”

Een opmerking van de architect van de welstandscommissie bracht licht in de duisternis. “Hij vroeg ons waarom we de woning niet sloopten. Bleek dat ondanks eerdere negatieve berichten toch te mogen. Fantastisch natuurlijk, want zo konden we écht hun droomwoning realiseren op de plek waar ze zo graag wilden wonen”, aldus de eigenaar van Spanjers Architect”

Leefomgeving met sfeer

“Een rieten kap, een overkapping die aan het huis vastzit, vides, hoge plafonds, een fraai uitzicht op de achtergelegen landerijen en ondanks dat we een grote woning wensten, wilden we een sfeervolle leefomgeving”, benoemt de vrouw des huizes enkele punten die op het bij Bas Spanjers aangeleverde programma van eisen prijkten.

“Verder hadden we foto’s verzameld van verschillende woningen die ons aanspraken. Het is Bas zeer goed gelukt om al die wensen en verschillende elementen die we aandroegen te laten samensmelten tot dit resultaat. Het is een woning die precies aansluit op onze dromen en op ons leven. De verschillende ruimtes kloppen qua grootte, het gebruiksgemak is hoog, de loop- en zichtlijnen zijn functioneel en fraai en ook de gewenste sfeer is voelbaar.”

Strak en warm kleurenpalet

“Een chique, statige woning met allure. Zonder protserig te zijn. Een woning ook met een zeer hoog afwerkingsniveau”, omschrijft architect Bas Spanjers zijn creatie.

“In totaal telt de woning maar liefst 1600 m. Een serieus volume, maar dat gevoel heb je niet als je er verblijft. Het geheel is sfeervol: je voelt een bepaalde intimiteit in de woning. Dat komt natuurlijk door de fraaie inrichting, maar ook doordat de woning als het ware uit twee in elkaar geschoven delen bestaat.”

In het exterieur paste de bevlogen architect naast strak uitgevoerd stucwerk aluminium kozijnen en dakkapellen én eikenhout toe. En als dakafwerking natuurlijk het zo gewenste riet. “Het exterieur oogt strak, maar door de natuurlijke materialen toch ook warm. Daarnaast combineert het witte stucwerk fraai met het zwarte aluminium.”

Leefkeuken als kloppend hart

“In de lente- en zomermaanden genieten we als gezin volop van het buitenleven. Lekker eten op het aan de keuken grenzende terras, spelen in de tuin en natuurlijk maken we optimaal gebruik van het buitenzwembad en het poolhouse. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, zitten we ’s avonds veel in de televisiekamer en rondom de haard. Maar de leefkeuken is toch wel de ruimte waar het dagelijkse leven zich vooral afspeelt”, aldus de gelukkige bewoonster van de bijzondere woning, die verder onder meer bestaat uit twee kantoorruimtes, vijf slaapvertrekken, twee badkamers en een jaloersmakend binnenzwembad.

“Op de eerste verdieping aan de voorzijde van de woning is het domein van de kinderen gesitueerd; aan de achterzijde genieten de heer en vrouw des huizes van een luxe en sfeervolle badkamer en een master bedroom van waaruit ze een prachtig uitzicht hebben op het achtergelegen natuurgebied”, legt Bas Spanjers uit.

De warme en stijlvolle inrichting van de woning komt van de creatieve hand van Iki Styling en is een toonbeeld van alles waartoe de specialist in interior design en styling in staat is. Natuurlijke materialen als marmer, leer, hout en mozaïek vormen samen een warm en sfeervol geheel. Een geheel waarover de opdrachtgeefster meer dan te spreken is.

“Het komt nog regelmatig voor dat we denken: Jeetje, dit is ons huis. De woning, de inrichting, de tuin en de omgeving: alles klopt!”

Strak, jaloersmakend en energiezuinig

Realisatie dankzij Waterstijl 

Het prachtig gelegen buitenzwembad is gerealiseerd door Waterstijl. De specialist in luxe zwembaden, whirlpools, sauna’s en infraroodcabines plaatste een kwalitatief hoogwaardig bad van het merk Starline. Waterstijl behoort tot de selecte groep officiële dealers van dit toonaangevende Nederlandse merk. Het zwembad uit de Nova Line heeft een grootte van tien bij vier meter, kent een strak lijnenspel en is voorzien van energiezuinige apparatuur, zoals bijvoorbeeld een Starline Roldeck.

Dit systeem bestaat uit drijvende lamellen die letterlijk om een RVS-as gerold worden. Daarbij zorgt een stille motor voor een geruisloze en volautomatische bediening. De opdrachtgevers kozen voor een speciale solaruitvoering, waardoor het zwemwater door zonlicht wordt verwarmd. Starline Roldeck is een zeer fraaie oplossing voor het behoud, de energiebesparing én de veiligheid van uw zwembad.

De ervaren vakmensen van Starline kunnen op afstand inloggen in het zuiveringssysteem van het zwembad en kunnen bij eventuele onregelmatigheden snel schakelen en handelen.

Balans en contrast in landschappelijke tuin

Realisatie dankzij Tuinarchitect Michiel van Loon

“Rondom de woning koos ik ervoor om het tuinontwerp aan te laten sluiten op het strakke lijnenspel van het exterieur. Verder van de woning weg zie je meer natuurlijke, organische vormen en vloeien de tuin en de achtergelegen landerijen met als landmark de door ons ontworpen hooimijt op een natuurlijke wijze in elkaar over, wat leidt tot een ruimtelijk effect. Door de strak vormgegeven plantvakken rondom de woning te voorzien van een mix van weelderige planten, zorg ik voor een speels contrast met de strakke uitstraling van het exterieur. Ook behielden we enkele bestaande notenbomen die karakter geven met hun volwassen uitstraling”, aldus Michiel van Loon, architect voor tuinen en buitenplaatsen.

“De nieuw geplante bomen zorgen samen met de overige beplanting voor een balans tussen het groen en de verhardingen. Tussen harde en levendige materialen. Iets wat ik erg belangrijk vind in mijn ontwerpen. Een mooi voorbeeld hiervan is het poolhouse dat voor een groot deel wordt omzoomd door prachtige bomen en glooiende randen van Rhododendron. Vanuit het poolhouse en terras van fluweelbeton genieten de bewoners van zichtlijnen de tuin en landerijen in maar natuurlijk ook naar hun prachtige woning, een beleving met allure.”.

Multifunctionele genietruimte

Realisatie dankzij Geldersche Houtbouw

Het stijlvolle en door Geldersche Houtbouw gerealiseerde poolhouse is multifunctioneel. Zo is het gebouw voorzien van een schuur, overkapping, comfortabel ingerichte relaxruimte, zolder, zwembad, stoombad, sauna, douche en toilet. “Omdat we maatwerk leveren, kunnen de ideeën van de klant in één gebouw worden gerealiseerd. Door de eigenschappen van de verschillende soorten hout en onze ontwerpen weten we een unieke, harmonieuze uitstraling te creëren.

Ons vakmanschap is te herkennen aan de originele houten verbindingen, de afwerking en het ontwerp. De gebruikte materialen zijn met zorg gekozen voor een goede uitstraling en een lange levensduur. Dat zie je terug. De wanden van het poolhouse zijn door onze timmermannen geprefabriceerd in onze werkplaats en daarna is het complete gebouw door onze timmermannen op locatie opgebouwd”, aldus Hans van den Beukel van Geldersche Houtbouw.

Hij vervolgt: “We zijn specialisten op het gebied van houtbouw en coördineren de bouw van al onze houten gebouwen van begin tot eind. In samenwerking met onze vaste partners voor de technische installaties kan er ontzettend veel worden gerealiseerd en houdt de klant alles onder één dak, wat het contact eenvoudig houdt.”

Warm en kwaliteitsvol maatwerk

Realisatie dankzij IntoWood

Waar intoWood bij de oprichting in 2012 vijf medewerkers telde, zijn thans dagelijks zo’n vijfendertig vakmensen in de weer om de meest prachtige en kwaliteitsvolle meubels, vloeren, maatwerkkeukens, bars en complete interieurs van kantoren, winkels, horecagelegenheden én woningen te realiseren.

Zo speelde het in Etten-Leur gelegen bedrijf een grote rol in het creëren van het warme en sfeervolle droominterieur in de door Bas Spanjers Architect ontworpen woning.

Aldaar legde intoWood de parketvloeren en de gietvloer en realiseerde het kwaliteitsbedrijf onder meer de keuken, de (inloop)kasten en het stijlvolle badkamermeubel. Naast massief eikenhout gebruikte intoWood onder meer marmer, messing en staal om de prachtige maatwerkcreaties te creëren.

De vakmensen van intoWood beheersen tal van disciplines, waardoor het bedrijf het totale project in eigen beheer kon  uitvoeren. Gezien het prachtige eindresultaat, slaagde intoWood ook in deze woning in het volbrengen van zijn missie: het waarmaken van de woonwensen van de opdrachtgevers.