Home WonenInterieur Duurzaam droomhuis in de natuur

Duurzaam droomhuis in de natuur

Dutch Design Studio

Door Nicole Zaaijer

Op een prachtige plek in het Nederlandse landschap verwezenlijkte Dutch Design Studio de absolute woondroom van zijn opdrachtgevers. De fraaie vormgeving, de natuurlijke materialen, het ruime zicht op de natuurrijke omgeving, het open karakter van de plattegrond en de royale lichtinval in de kelder en op de begane grond zorgen voor een uniek en oogstrelend totaalbeeld

Dutch Design Studio
Dutch Design Studio

Het was een cataloguswoning op de website van het creatieve ontwerpbureau Dutch Design Studio die de aandacht van de opdrachtgevers trok. “Op mijn site presenteer ik ontwerpen van woningen in verschillende stijlen, die ter inspiratie dienen voor mijn opdrachtgevers, maar mij ook helpen tijdens onze gesprekken over wensen en eisen. Deze mensen vielen voor een ontwerp van een moderne woning en stuurden mij daarmee al in een bepaalde richting. Omdat iedere plek en iedere opdrachtgever anders is, wordt een cataloguswoning nooit een-op-een gekopieerd. Het zijn geen standaardwoningen die je bij mij afneemt. Zie het als een extra tool om tot het juiste ontwerp te komen”, aldus Michel Stomphorst, eigenaar van Dutch Design Studio.

Levend schilderij

De gedateerde woning op de kavel – reeds in het bezit van de opdrachtgevers – werd gesloopt en maakte plaats voor een duurzame en levensloopbestendige prachtwoning, die aan de straatzijde een gesloten karakter kent en aan de zij- en achterkant een jaloersmakend zicht biedt op een levend schilderij. Aan de buitenzijde paste Michel staal, hout, metaal en glas toe, die samen voor een beklijvend exterieur zorgen. Bijzonder fraai is het royale overstek aan de achterzijde, dat ruimte biedt aan een uitnodigend terras. Andere eyecatchers zijn de twee lichtstraten die hij in de metalen dakbedekking creëerde, waardoor ook via het dak natuurlijk licht binnenvalt. Creatieve oplossingen zorgen ook dat licht toetreedt tot de kelder waarin Michel de privéruimtes van de opdrachtgevers situeerde. Daardoor ontstaat op deze verdieping extra beleving.

Dutch Design Studio
Dutch Design Studio

Leuk creatief proces

Geheel naar wens van de opdrachtgevers kent de woning een open karakter en is de verbinding met de heerlijke omgeving groot. Dat de betonnen vloer van binnen naar buiten doorloopt, versterkt die openheid. De genoemde lichtinval vergroot het gevoel van ruimte en vrijheid als je je door het huis beweegt. Naast de woning ontwierp Michel een royaal gastenverblijf in dezelfde stijl als de hoofdwoning. “Hoe blij de opdrachtgevers zijn met het eindresultaat?”, herhaalt Michel de vraag. “Ze geven aan dat ze het gezamenlijke creatieve proces als erg leuk hebben ervaren en ze door mijn kennis en kunde met betrekking tot de regelgeving, de materialen en de duurzaamheid het maximale uit het proces hebben gehaald en de woning van hun dromen hebben gekregen.”

Dutch Design Studio
Dutch Design Studio

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Dutch Design Studio b.v. | Bouwbedrijf Kok