Home » Een charmant en luxe rustpunt

Een charmant en luxe rustpunt

Studio de Blieck

Door Aty Verschuren

Een oase van rust in het hart van een middelgrote stad. Een stijlvolle woning die klasse, comfort en exclusiviteit ademt, omgeven door een stadspark en een idyllische haven. Daar genieten de bewoners in alle sereniteit van een plek die geborgenheid biedt en een optimale connectie met de omgeving heeft.

Als we de lift uitstappen, staan we midden in het luxe appartement en ervaren we vreedzame rust. Zachte tinten, het uitzicht op boomtoppen en het open karakter van het interieur hebben een positieve werking op de gemoedstoestand. Een zengevoel op de bovenste verdieping van een historisch pand dat vroeger dienstdeed als bankgebouw. “Wij wensten open en gebruiksvriendelijke ruimtes, van waaruit we optimaal kunnen genieten van de uitzichten op de omgeving”, geven de bewoners aan. “Zoals je ziet, heeft Studio de Blieck al onze woonwensen uit laten komen.”

Uitnodigend en stijlvol

De keuken vormt het figuurlijke hart van de woning. De bijzondere vormgeving van de twee eilanden en het charmante barretje maken van de leefruimte een heerlijke plek om te verblijven, waarbij aan beide zijden het uitzicht fantastisch is. De uitsparing in het plafond accentueert de keuken en geeft het maatwerkobject kracht. De achterwand is uitgevoerd in gebleekt eikenhout en het blad op het kookgedeelte is van travertin. Aan de andere zijde van de achterwand creëerde Bernadette de Blieck een prachtige kast die is voorzien van een ruime nis. Het eetgedeelte plaatste de ervaren vakvrouw onder een dakraam, waardoor natuurlijk licht de ruimte verwarmt. De sierlijke bank en de elegante stoeltjes vervolmaken de uitnodigende setting. Ook in de stijlvolle living smelten comfort, luxe en schoonheid samen tot een met licht overgoten sfeerbeeld.

Blijdschap

Aan de andere zijde van het royale appartement ontwierp Bernadette de slaap- en badkamer van de bewoners en privéruimtes voor eventuele gasten. Ook hier zorgen het kleurenpalet, de toegepaste materialen en het hoge afwerkingsniveau voor oogstrelende ruimtes. “Dankzij de schuifdeuren bij de slaapkamers is een loftachtige ruimte ontstaan. Als we naar het eindresultaat kijken, kunnen we niets anders zeggen dan dat we superblij zijn”, aldus de bewoners. Bernadette afsluitend: “Een interieur is de spiegel van je ziel. Maar het moet in je dagelijkse leven ook comfort bieden. Die twee zaken zie je terug in het eindresultaat.”

Met dank aan Nu Art & Design en NU Puur & Groen voor het plaatsen van enkele accessoires tijdens de fotoshoot.

Fotografie: Jaro van Meerten

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio de Blieck | Nu Art & Design | NU Puur & Groen | Lichtadvies 010

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief