Home » Een duurzaam en futureproof Thuis

Een duurzaam en futureproof Thuis

Stock Dutch Design

Door marketing

Vele jaren lang woonden en werkten de opdrachtgevers op verschillende plekken over de hele wereld. Op zoek naar een sfeervol rustpunt, een warm thuis waar iedereen welkom is, schakelden ze DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates in voor het ontwerp van het exterieur van hun droomhuis en vroegen ze Stock Dutch Design een stijlvol, kleurrijk, futureproof interieur te ontwerpen, dat een perfecte weerspiegeling vormt van wie ze zijn en waarin plaats is voor herinneringen aan de vele plekken waar ze in het verleden verbleven. Aan beide creatieve topbureaus vroegen ze verder om het totaalplaatje een duurzaam karakter te geven en dus werden groene materialen toegepast en is het huis onder meer voorzien van zonnepanelen. Een tijdloze, unieke villa die nu én over tientallen jaren straalt.  

Het bereisde leven van de opdrachtgevers herkennen we onder meer in het stijlvolle en imposante exterieur. Architect Florentijn Vleugels ontwierp de villa naar het idee van een Adirondacklandhuis, waarin zowel Engelse als Afrikaanse toetsen zichtbaar zijn. De internationale allure van het nieuwbouwproject zet zich binnen voort, waar rijke stoffen, kleurrijk behang, prachtige kunst, oogstrelende verlichting en stijlvol (maatwerk)meubilair voor warmte en sfeer zorgen. Hier ben je welkom, hier ben je gewenst. Een wandeling door het heerlijke huis is als het uitpakken van cadeautjes. De verschillende woon- en leefruimtes hebben elk een andere uitstraling, waardoor prettige verrassingen ontstaan. De kenmerkende touch van Stock Dutch Design zorgt dat al deze ruimtes bij elkaar passen en een oogstrelende eenheid vormen.  

Ontbijten met zicht op de opkomende zon 

Bijzonder is de plaatsing van de keuken, centraal gelegen met aansluitend een tuinkamer. De hoogwaardige werkkeuken kan tegen een stootje en is makkelijk schoon te houden. Er werd gekozen voor een combinatie van futureproof materiaal in Engels blauw voor de wanden en wengé voor het eiland. Deze spannende combinatie is stoer en tegelijkertijd elegant. De aanrechtbladen zijn gemaakt van onverwoestbaar Neolith. De muren zijn – volgens Stock-signatuur – bekleed met zijdelookbehang. Het vinylbehang is oersterk, afwasbaar en geluiddempend. De keuken is gebruiksvriendelijk met zijn grote werkeiland, veel kastruimte en genoeg plaats voor recycling. Keukenmachines, pollepels en het Engelse servies mogen gezien worden. De keuken is via hoge glazen deuren verbonden met de tuinkamer, de eetkamer en de tuin. Als de deuren openstaan, vormen al deze kamers één geheel. In de groene oranjerie ontbijten de bewoners terwijl ze de zon langzaam zien opkomen. Een sfeerbeeld om de dag gelukzalig mee te beginnen. 

Fotografie: Space Content Studio 

Tekst: Sander Lemmens

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Stock Dutch Design | Jan Reek Natuursteen

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief