Home » Een echt thuis aan de Oosterschelde

Een echt thuis aan de Oosterschelde

Interieur Paauwe

Door Stagiair

In het prachtige mosseldorp Yerseke staat een nieuw appartementencomplex, pal aan de Oosterschelde. Het zicht vanuit appartementencomplex ‘De Zaetestrekt helemaal tot aan de Zeelandbrug. Zeeuwser wonen kan bijna niet, zou je zeggen. Kees en Sandra Zuijdweg, zelf ook echte Zeeuwen, kochten er een appartement op de zevende verdieping. Ze schakelden Interieur Paauwe in voor de inrichting. Een gulden greep, zo bleek, want dankzij Lisa Geuze, adviseur bij Interieur Paauwe, werd het appartement een echt thuis in plaats van alleen maar een nieuw huis. 

Vroeg in het proces aan tafel 

De eerste afspraak omtrent de inrichting vond plaats in coronatijd. Lisa bekeek samen met Kees en Sandra de bouwtekeningen om advies uit te kunnen brengen over het lichtplan. Wanneer je ervoor zorgt dat genoeg lichtpunten en stopcontacten zich op exact de juiste posities bevinden, heb je weinig last van kabels als je met de verlichting aan de slag gaat. Ook besprak Lisa samen met de opdrachtgevers de indeling van het interieur, bracht ze kleuradvies uit en deed ze vervolgens voorstellen voor maatwerkkasten, meubelen, materialen en wandbekleding. 

Interieur vooraf gevisualiseerd 

Sandra Zuijdweg vertelt over de hulp van Lisa: “Kees en ik komen van een woning met een tuin. Ondanks dat het kopen van dit appartement een echte buitenkans was, zat ik toch met een onbestemd gevoel. Ik moest wennen aan de gedachte dat we op een nieuwe locatie gingen wonen die weliswaar fantastisch is, maar voor mij niet als ‘thuis’ voelde. Dankzij de begeleiding van Lisa en de mogelijkheid om ons ingerichte appartement alvast in 3D op de computer te kunnen ervaren, wist ik dat we in een echt thuis terecht zouden komen. Dat bracht mij veel rust!” 

Een gezellig, warm interieur met Zeeuwse elementen 

In de woonkamer treffen we een prachtige hoekbank aan, bekleed met een stoere stof. Een evenzo stoer vloerkleed markeert het ziteiland, terwijl langs de wanden de maatwerkkasten zorgen voor een luxe sfeer die je verwacht in een hotelsuite. Sandra: “Hotelchic, maar dan stoerder. En de kast een beetje volgens het letterbakprincipe. We kunnen er mooie spullen in etaleren. We werden op diverse manieren aangenaam verrast door het ontwerp. Het luxe Antarès-behang van Arte was zo’n aangename verrassing. De Wetro-hanglampen in de woonkamer geven een speels accent, erg mooi.” Deze hanglampen passen perfect bij de uit het vorige huis meegebrachte eettafel, die door Lisa prominent is opgenomen in het interieurontwerp. 

In de keuken is gekozen voor een strakke hanglamp, die functionaliteit en esthetiek perfect combineert. Tijdens het koken heb je het juiste licht zonder in te boeten aan uitzicht. Het hele interieur is uitgevoerd in warme kleuren, gecompleteerd door Zeeuws blauw. “We wilden graag een beetje een klassieke Zeeuwse invloed in het interieur terugzien”, legt Sandra uit. “Dat is prachtig ‘uit de verf gekomen’ dankzij de combinatie van warme tinten en het blauw, dat voor ons symbool staat voor Zeeland en de zee.” Om het Zeeuwse effect kracht bij te zetten, projecteerde Lisa een print aan de muur van twee dames in Zeeuwse klederdracht.  

De warme cognackleuren en natureltinten zie je terug in de hele woning. Ook in de details, zoals bijvoorbeeld in de gecapitonneerde fauteuil in de slaapkamer. Ondanks de aanwezigheid van ‘stevige’ wandbekleding heerst in het hele appartement rust. De eenheid is duidelijk aanwezig, dankzij de overal terugkerende basiskleuren en de doorlopende vloer in visgraatmotief. Interieur Paauwe heeft Kees en Sandra Zuijdweg volledig ontzorgd, van ontwerp tot uiteindelijke inrichting. Divers (maatwerk)meubilair, materialen, verlichting en raam- en wandbekleding zijn vanuit Zonnemaire geadviseerd en geleverd.  

Tot besluit concludeert Sandra: “Dankzij Interieur Paauwe en Lisa Geuze in het bijzonder hoefden we ons uiteindelijk niet druk te maken over de vraag of we ons wel thuis zouden voelen in ons nieuwe onderkomen. Vanaf het 3D-ontwerp wisten we al dat het goed zat en toen we eindelijk onze intrek konden nemen in de woning, voelde deze al snel als ons thuis. Nu genieten we van een prachtig ingericht huis met een ongekend mooi uitzicht!” 

Tekst: Jan Mol

Fotografie: Alexandre Verrier

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Interieur Paauwe 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief