Home » Een eclectische mix tussen modern en klassiek, antiek en nieuw

Een eclectische mix tussen modern en klassiek, antiek en nieuw

Brigitte Hamers ontwerpt woonhuis in Bussum

Door Lisette Trinthamer

Een eclectische mix tussen modern en klassiek, antiek en nieuw 

Een tijdloze, stijlvolle basis, afgewerkt met unieke accessoires: dat is hoe veel interieurs van Brigitte Hamers Interior Design zijn opgebouwd. “Als de basis stevig genoeg is, kun je door het aanpassen van enkele accessoires een heel nieuwe stijl neerzetten,” aldus Brigitte Hamers, interieurontwerper en eigenaresse van het gerenommeerde interieurbureau. Deze ontwerpfilosofie zien we terug in dit prachtige interieur in Noord-Holland.

De bewoners van het twee-onder-een-kaphuis uit 1900 wensten een rustige basis, bestaande uit zachte en warme tonen waar verschillende kleuren en soorten accessoires bij passen. Hamers: “Zo kunnen ze het interieur af en toe aanpassen, als ze dat willen. Omdat ze toe zijn aan iets nieuws, of naargelang de seizoenen. In de koudere maanden kiezen ze bijvoorbeeld voor herfstkleuren en als de zon weer volop schijnt voor wat frissere tinten.”

Accessoires maken het interieur 

“Voor sommige interieurontwerpers zijn accessoires een after thought, bijzaak,” legt de interieurontwerpster uit. “Maar niet voor ons. Voor ons zijn ze een essentieel onderdeel van het interieur.” Precies om die reden gaat Hamers Interior Design verder waar veel interieurontwerpers stoppen. “Als de basis eenmaal staat, bespreken we samen met de bewoners wat hun smaak en wensen zijn qua aankleding. Vervolgens komen we met een grote bus aan woonaccessoires bij de mensen thuis. Die bus zit propvol met kussens, vazen, bijzettafeltjes, lampen enzovoort. Klanten kunnen zo met eigen ogen zien hoe deze spullen staan in hun nieuwe interieur,” vertelt de interieurontwerpster enthousiast.

Luxe uitstraling 

Hamers koos in overleg met de bewoners in dit interieur voor accessoires met goud- en geeltinten, die het geheel een warme en rijke uitstraling geven. Veel accessoires zijn van het Italiaanse merk GIOBAGNARA, waaronder het prachtige dienblad op de eettafel. GIOBAGNARA is een merk dat zich onderscheidt door elegant ontworpen creaties die luxe uitdrukken zonder dat het overkomt als overdaad of pronkerij. Hierdoor passen deze accessoires perfect bij de klassieke meubels, maar ook bij de nieuwere interieurelementen. Een aantal speelse elementen − zoals de raketten van Jonathan Adler − maken dat het interieur niet stijf wordt. Ook de hanglamp van Hudson Valley in de zitkamer is bijzonder. Deze doet denken aan de planeet Saturnus: in het midden een bol, omgeven door een grote gouden ring. Misschien dat die raketten daarnaar op weg zijn.

Eigen ontwerp 

Ook verkoopt ze via dit platform haar eigen merk, Proluca Design. “Ik ontwerp ook zelf tafels, zitmeubels en accessoires. Hiermee ben ik begonnen omdat ik mijn klanten dingen wilde aanbieden die ik niet kon vinden bij andere ontwerpers,” vertelt de interieurarchitecte. In deze woning zien we ook een aantal meubels en accessoires van Hamers’ hand: de bank en stoelen in de zitkamer, een van de lampen, een kleed en nog veel meer.

Hufterproof 

Voor de stoffering van haar meubelen werkt ze vaak samen met Hermès Fabrics. Ze gebruikt dan FibreGuard-stoffen, want die zijn ‘hufterproof’: eventuele vlekken trekken niet in de stof en haal je zo weg met een doekje. Ook in deze woning werd daarvoor gekozen, bijvoorbeeld voor de bank. Hamers legt uit: “De eigenaren gaven ons grotendeels vrij spel als het ging om het ontwerp van het interieur. Wel maakten ze één ding duidelijk: het interieur moest tijdloos en daarmee duurzaam zijn én we moesten er rekening mee houden dat ze veel kleinkinderen hebben.”

Fotografie: Alex Verrier

Tekst: Lisa Berlang

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Brigitte Hamers Fine Concepts in Design | Proluca Interiors | Petr & Partners | Gaggenau

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief