Home » Een gezellige tv-hoek creëren in huis

Een gezellige tv-hoek creëren in huis

Door admin

5 tips

De tv heeft tegenwoordig bij veel mensen een minder prominente plaats in huis dan bij onze ouders of grootouders. Eigenlijk best jammer, want als u er een gezellige hoek van maakt, nodigt dat vanzelf uit tot meer tv kijken.

Daar kunt u veel plezier aan beleven, want tv kijken is een ontspannende bezigheid die u uzelf best mag gunnen in deze tijden. Maar hoe zorgt u ervoor dat de tv-hoek gezellig ingericht wordt? Vijf tips!

1. Denk goed na over de precieze plek. Wanneer kijkt u het vaakst naar de tv? Let op de lichtinval tijdens die momenten van de dag. Eventueel zal u zonwering nodig hebben om het kijkgenot te vergroten. Ook is belangrijk of u de tv ophangt aan de wand of op een meubel plaatst. Met een meubel eronder bent u vaak sneller in staat om er een gezellige hoek van te maken, omdat u er ook accessoires bij kunt plaatsen. Bovendien kan het meubel op zich al voor de nodige sfeer zorgen, mits goed gekozen.

2. Leg een vloerkleed neer. Dat is niet alleen fijn omdat uw voeten warm blijven, maar het geeft ook sfeer in huis. Kies een kleur die goed past bij de rest van het interieur. Zo geeft het kleed niet alleen warmte in letterlijke zin, maar straalt het ook een warm gevoel uit.

3. Maak uw zitplek zo comfortabel mogelijk. Zeker in de koude wintermaanden wilt u er behaaglijk bij zitten als u tv kijkt. Met een plaid voor de bank regelt u dat op eenvoudige wijze. U zit dan heerlijk zacht en ook nog eens lekker warm. Echt genieten dus!

4. Zet wat plantjes neer. Planten doen het goed in elk type interieur. U haalt letterlijk een stukje natuur in huis. Een plantje naast de televisie, een plantje op de salontafel, leef u uit. U kunt ook een bijzettafeltje neerzetten met daarop een grote plant. Zorg er wel voor dat het allemaal rustig oogt, dus overdrijf het niet.

5. Een nieuwe trend is het bevestigen van de tv aan een paal, die van plafond tot vloer loopt. Superhandig, want daardoor kunt u het toestel draaien in alle richtingen. Zo kijkt u “s morgens vanaf de ontbijttafel in de open keuken naar het nieuws en zit u “s avonds lekker met een fleecedeken op de bank te genieten van uw favoriete serie. Helemaal top!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief