Home » Eén grote wow-factor

Eén grote wow-factor

Villa Perla di Gentil: een uniek ontwerp van STATE met een oogverblindend uitzicht

Door Veerle van Heertum
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De oprijlaan van de indrukwekkende moderne villa leidt ons naar de achterzijde van de woning, waar de entree is gesitueerd. Als die voor ons wordt geopend en we binnenstappen, valt onze mond open van verwondering en wanen we ons in een droom. Via de grote glaspartijen kijken we uit over het terras, de infinitypool en als klap op de vuurpijl over de zee. Een ongekend beeld dat voor kippenvel zorgt. Ultieme woonperfectie, ontworpen door STATE OF ARCHITECTURE. Een uniek statement op Curaçao.

De oogstrelende nieuwbouwvilla is gelegen in de wijk Vista Royal in Jan Thiel met strand, restaurantjes en winkeltjes op loopafstand. Met zijn strakke lijnenspel en bijzondere vormentaal valt de witgestucte woning op positieve wijze op in het straatbeeld en straalt hij in ieder detail een heerlijk vakantiegevoel uit. Het hoogteverschil op de kavel zorgt voor spanning in het totaalbeeld en versterkt uiteraard het fabelachtige uitzicht.

Gevoel van vrijheid

Via de imposante entree bereiken we de charmante living. Aan de linkerzijde situeerde architectenbureau STATE de maatwerkkeuken, in de rechtervleugel vinden we onder meer de indrukwekkende hoofdslaapkamer. In het hart van het ontwerp – tussen de keuken en de slaapkamer gelegen – maakt het overdekte en beschut gelegen terras veel indruk. Het terras in het verlengde van de keuken, de heerlijke loungeplekken aan het jaloersmakende zwembad, de buitendouche en het lager gelegen sportveldje aan de straatzijde completeren de unieke buitenruimte. Het open karakter van de plattegrond op de begane grond vergroot het heerlijke gevoel van vrijheid als je door de villa loopt.

Minimal puien als ware eyecacther

De complete achtergevel van de woning bestaat uit een aaneengesloten schuifpui van vijfendertig meter. Een ware blikvanger en uniek op Curaçao. Uitzonderlijk vakmanschap zorgt er zo voor dat binnen echt buiten wordt. De strakke witte banden zorgen dat de focus nog meer op het glas ligt. Doordat in de hoofdslaapkamer geen hoekprofielen zijn toegepast, is het unieke uitzicht geoptimaliseerd. Ook doordat zowel binnen als buiten dezelfde tegels zijn gebruikt, zien we eenheid tussen interieur en buitenruimte. In het souterrain ontwierp STATE nog enkele slaap- en badkamers, waardoor de unieke woning plaats biedt aan twaalf personen.

Droom je al weg bij het zien van de fantastische foto’s en zie je jezelf wel samen met vrienden en familie genieten aan het zwembad? Dat treft! Want Villa Perla di Gentil is te huur. Op www.villaperladigentilcuracao.com vind je meer info en scheiden slechts enkele muisklikken jou van een heerlijk verblijf in deze unieke villa op het zonovergoten Curaçao.

Fotografie: By Lilian

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

STATE OF ARCHITECTURE | Curaçao STATE OF ARCHITECTURE

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief