Home » Een historisch sfeerbeeld met alle gemakken van nu

Een historisch sfeerbeeld met alle gemakken van nu

Spanjers Architect

Door Veerle van Heertum
Oirschot 28/06/2022 Woning van architect Bas Spanjers - iov Excellent magazine - Foto Raphael Drent

Wanneer we niet beter zouden weten, zouden we direct geloven dat de prachtige langgerekte boerderij al decennia lang straalt in het Brabantse land. Het materiaalgebruik, de historische details die tot in perfectie kloppen en de gecreëerde sfeer nemen je mee naar vervlogen tijden. Het is wachten tot een paard en wagen de woning passeren. “En toch is het compleet nieuw wat je ziet”, lacht architect Bas Spanjers, die het prachtige totaalplaatje ontwierp.

De charmante hoofdwoning, de ruim bemeten garage, de uitnodigende mancave en de overkapping bij de zwemvijver ademen vakmanschap en comfort. “De invulling van de kavel is ook echt een knipoog naar vroeger en heeft de uitstraling van een boerenerf. De positionering van de woning en de bijgebouwen maakt dat aan de achterzijde van de woning alles is gericht op het heerlijke uitzicht over de landerijen. Naast het aanwezige comfort en de luxe is dat natuurlijk een waar cadeautje voor de bewoners.”

Vides als sfeermaker

“Bas heeft onze ideeën over onze droomwoning uitstekend verwerkt in het ontwerp, waaraan hij ook enkele fraaie elementen heeft toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld de vides. Die maken deze woning echt af”, aldus de opdrachtgevers. Bas vervolgt: “De vide bij de entree geeft de ruimte extra cachet en zorgt voor een heerlijk sfeerbeeld, dat wordt verstrekt door de indrukwekkende kroonluchter. Ook aan de achterzijde creëerden we een vide, waardoor de bewoners vanaf de eerste verdieping zicht hebben op de keuken, die baadt in het natuurlijke licht. Door de vides is op de eerste verdieping als het ware een loopbrug ontstaan. Door het dak te voorzien van enkele dakramen valt ook hier op een prachtige wijze het zonlicht binnen.”

Fotografie: Raphaël Drent

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Spanjers Architect V.O.F. | CTB B.V

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief