Home » Een interieur als een maatpak

Een interieur als een maatpak

Door niek@excellentmagazine.nl

Na jarenlange dienstverbanden bij verschillende architectenburo’s startte Marjo de Leng in 1998 haar eigen buro Mdua. Ze ontwerpt voor zowel de particuliere alsook de zakelijke markt. Van keukenontwerp tot lichtplan, van kleuradvies tot balieontwerp. Bij het interieurontwerp zijn functionaliteit, loop- en lichtlijnen, structuur, haalbaarheid en individualiteit een aantal van de vele aspecten waar ze als onafhankelijk interieurarchitekte rekening mee houdt. Als zelfstandig interieurarchitekte – regelmatig werkend in een bouwteam – geeft zij bij een verbouwing, nieuwbouw of herinrichting en restyling persoonlijk en deskundig interieuradvies van schets tot oplevering.

Natuurlijk is interieurarchitekte Marjo de Leng tijdens de eerste gesprekken met haar opdrachtgevers geïnteresseerd in hun gewenste woonstijl en voorkeuren voor materialen en kleuren. Maar de ervaren en creatieve vakvrouw wil vooral weten hoe het gezin leeft, hoe de bewoners het huis wensen te gebruiken en hoe de plattegrond perfect kan aansluiten bij die leefwijze. “De basis moet kloppen, het mooi maken van het interieur komt later wel. Het maximale uit de woning en de locatie halen, dat is waarnaar ik streef”, aldus Marjo>

Marjo vertaalde de gesprekken met de opdrachtgevers en de vier kinderen naar een ontwerp, waarbij de plattegrond van het bestaande interieur rigoureus op de schop ging. Zo veranderde ze de entree van de woning, creëerde ze heldere zichtlijnen – en daarmee looproutes – en situeerde ze de maatwerkkeuken aan de achterzijde, waardoor de gewenste connectie tussen binnen en buiten ontstond. “Vooral in de lente en de zomer speelt ons leven zich voornamelijk in de keuken en de aangrenzende eetkamer af. Met het uitzicht op de tuin en de grote lichtinval is het dan een heerlijke plek om te vertoeven. In de donkere maanden verblijven we vooral in de woonkamer rond de openhaard”, geeft de vrouw des huizes aan, die zeer te spreken is over de werkwijze van Marjo én het eindresultaat van de renovatie. “Marjo zorgt echt dat het jouw huis wordt. Met haar creativiteit, inzicht en ervaring neemt ze je als het ware bij de hand langs alle te nemen stappen. Zo blijft het overzicht bewaard en weet ze je te ontzorgen.”

Een licht en open thuis
In de sfeervolle woonkamer – voorzien van een houten vloer – zorgt een enorme bank voor het ideale comfort tijdens gezellige televisieavonden met het gezin. Net als in de keuken zorgde de eigenaresse van Mdua ook hier voor een connectie met de tuin. De vele raampartijen, de tegelvloer en de grote stalen deur in de gang geven het interieur een licht en open karakter. In samenspraak met de bewoners koos Marjo voor donkere en grijze tinten, waarbij accessoires en kunstwerken kleur aan het interieur toevoegen. “Voor ons allemaal voelt dit echt als ons thuis. Een plek waar we heerlijk samen genieten, maar waar iedereen ook zijn of haar eigen plekje heeft. Het totaalplaatje klopt.”

De volgende partijen waren bij dit project betrokken:

Mdua
Lloydkade 685
3024 WZ, Rotterdam
Tel: 06-29532394
marjodeleng@mdua.nl
www.mdua.nl

Oosterom keukens en Interieurbouw
Hoge Bergen 13
4704 RH, Roosendaal
Tel: 0165-310596
info@oosterom.nl
www.oosterom.nl

Cerriva
Textielstraat 6
7575 CA, Oldenzaal
Tel: 085-7737633
tiles@cerriva.com
www.cerriva.com

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief