Home » Een interieur als een warme jas

Een interieur als een warme jas

Project 6

Door Aty Verschuren

Verrassend, licht en stijlvol. Warm, luxe en in balans. In een voormalige paardenstal creëerde designer Esther Smits een voor de opdrachtgevers perfect interieur. De eigenaresse van ontwerpstudio PROJECT 6 tekende voor het ontwerp en begeleidde de renovatie van a tot z. “Tot in de puntjes is alles voor de opdrachtgevers geregeld en ze genieten nu van een passend en uniek interieur, dat is afgestemd op hun dromen en leefwijze. Een plek waar ze echt thuiskomen.” 

De oogstrelende living ademt comfort, luxe en stijl. De donkere maatwerkkast is een waar designobject, dat fraai combineert met het hoogwaardige lichte meubilair. De royale lichtinval en de grote connectie met de tuin gelden als extra sfeermakers in de leefruimte, waarin de ronde spiegels en de bijzondere lamp voor elegantie zorgen.  

Bling-blingpareltje 

Via de eetkamer – voorzien van een royale ovalen tafel – bereiken we vervolgens de maatwerkkeuken. Ook hier is de connectie met de tuin groot en spelen materialen, patronen, kleuren en maatwerk een bijzonder en contrastrijk spel. De eyecatchers in de keuken zijn het stijlvolle marmer op het riante eiland en de roze wandafwerking die sfeerverhogend werkt. Zowel de keuken als de living nodigen uit om met het gezin of met vrienden en familie in te verblijven. Maar de échte blikvanger in de luxe woning is volgens Esther het unieke toilet. “Een waar pareltje met een hoog bling-blinggehalte”, lacht de bevlogen ontwerpster. “Ik vind het leuk om dergelijke verrassende ruimtes in mijn ontwerpen toe te passen.” 

Knipoog naar het verleden 

Op de eerste verdieping ontwierp PROJECT 6 onder meer een ruime inloopkast op maat, een serene en comfortabele badkamer en doucheruimte en de sierlijke hoofdslaapkamer, waarin de houten balken een link leggen met het verleden en warmte toevoegen. Ook op deze woonverdieping kijken de bewoners via de diverse raampartijen uit over de natuurlijke omgeving en kunnen ze in alle stilte wegdromen.  

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

PROJECT 6 | Maretti Lighting | JEE-O | Quooker

Fotografie: Ellen Breedveld

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief