Home » Een kleurrijk, persoonlijk en warm thuis

Een kleurrijk, persoonlijk en warm thuis

MOS Interiors ontwerpt uniek interieur in Zuid-Holland

Door Veerle van Heertum

Voor grijs op grijs moet je niet bij interieurarchitecte Madelon Oudshoorn Spaargaren zijn. Met haar interieurbedrijf MOS Interiors maakt ze unieke, creatieve en kleurrijke interieurs die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen. Dat doet ze samen met Marijke Bennebroek, die ooit als stagiaire bij MOS Interiors begon, maar nooit is weggegaan.

De bewoners van dit huis in Zuid-Holland schakelden MOS Interiors in, omdat ze een warmere en beter ingerichte slaapkamer wensten. Maar daar bleef het uiteindelijk niet bij.

Een hele klus

“Toen ik eenmaal in het huis was om de hoofdslaapkamer te bekijken, vroegen ze of ik niet ook even mee naar de zolder wilde lopen”, vertelt Madelon lachend. “Na de zolder volgden ook de slaapkamers van de kinderen, de keuken, de woonkamer … Al snel werd duidelijk dat alle kamers toe waren aan een opknapbeurt.” Wat begon als een kleine klus, eindigde zo in een meer dan twee jaar durend project.

slaapkamer
slaapkamer
slaapkamer
badkamer
badkamer

Slaapkamer in Aziatische sfeer

De slaapkamer is een mooi voorbeeld van een kamer die de persoonlijkheid van de bewoners goed toont. Het koppel woonde lange tijd in Azië. De twee hebben daardoor allerlei bijzondere Aziatische objecten verzameld. Madelon: “Deze objecten wilden ze graag terugzien in het interieur en ook in de slaapkamer.” Een ideale opdracht voor Madelon, die er niet van houdt om dingen weg te gooien. “Ik gebruik graag de meubels, objecten en kunst die de bewoners al hebben in het nieuwe interieur, maar dan wel op een originele en verrassende manier.”

Turquoise en koper

Dit zien we ook terug in de keuken: een belangrijke ruimte voor de bewoners, omdat ze enorm van koken houden en graag gasten over de vloer hebben. Inspiratie voor deze ruimte vormde het bestaande turquoise AGA-fornuis. “Een prachtige kleur, die in het originele interieur niet goed tot zijn recht kwam”, vertelt Madelon. Zij voerde deze kleur in de nieuwe keuken op verschillende plekken door: de keukenkastjes, de wandtegels en het kookeiland schitteren nu allemaal in blauwgroen. Dit combineerde Madelon op eigenzinnige manier met koperen elementen, waaronder een grote koperen afzuigkap en een koperen spoelbak en kraan.

keuken

Een topteam

Een ander zeer bijzonder element in de keuken is het blad over het kookeiland, dat eveneens is uitgevoerd in koperkleur. In de oude keuken hadden de opdrachtgevers alleen een simpel wit kookeiland, waar ze niet aan konden zitten. Madelon bedacht daarom een ingenieuze oplossing: een keukenblad dat je kunt uitschuiven en verplaatsen, zodat je eraan kunt zitten zonder dat het veel extra ruimte inneemt in de keuken. Om dit idee te realiseren, schakelde ze de hulp in van de bekende interieurontwerper Piet Hein Eek. Sowieso werkte ze voor dit project veel met hem samen, als ook met de interieurbouwer Leen Brand. “Ik heb vaak allerlei leuke creatieve ideeën, maar dan moeten ze ook nog worden uitgevoerd”, legt de interieurarchitecte uit. “Zonder goede samenwerkingen zou dat niet lukken.”

keuken

Samenwerking met kunstenaars en kunstdesigners

Naast haar samenwerking met Piet Hein Eek, werkte Madelon voor dit project samen met andere Nederlandse kunstdesigners. Hiervoor schakelde ze het kunstadviesbureau MDD Arts in. Zij brachten haar in contact met Studio Rens, die de raamkunst en het bijpassend kleed voor in de kleedkamer ontwierpen. Ook adviseerden ze haar om voor de eARTpears van Simone Ten Bosch te kiezen, om zo van iets dat vaak saai en lelijk is (stekkers) een bijzonder designelement te maken.

Het kleinste kamertje

Zoals de foto’s van dit prachtige huis waarschijnlijk al doen vermoeden, zijn de interieurs van Madelon steeds weer totaal anders. “Dat komt omdat ik echt kijk naar wat de bewoners willen, zodat ik een interieur kan realiseren dat bij hen past. Ik wil een warm thuis creëren voor al mijn klanten,” vertelt de interieurarchitecte trots. Toch is er iets waaraan je direct herkent dat dit een interieur van MOS Interiors is: het kleinste kamertje. Madelon: “Toiletten opleuken is mijn handelsmerk. Ook die ruimte moet behaaglijk en gezellig zijn.”

Tekst: Lisa Berlang

Fotografie: Muk van Lil

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief