Home » Een kleurrijke en warme omarming

Een kleurrijke en warme omarming

Roelfien Vos Interior Design & Architecture

Door Veerle van Heertum

De hoofdstedelijke nieuwbouwwoning vormt voor de opdrachtgevers – meerdere maanden per jaar woonachtig in het buitenland – het sfeervolle rustpunt als ze in Nederland verblijven. Een door Roelfien Vos Interior Design & Architecture ontworpen en ingericht interieur dat verrast, verwarmt, verwondert en verblijdt. Een kunstzinnige vertaling van het door de opdrachtgever – een geboren Amsterdammer – gewenste Jordaangevoel, waarin comfort, luxe en kleurrijke schoonheid samensmelten.

Al direct bij binnenkomst ontwaren we de eerste eyecatcher van het indrukwekkende interieur. Tussen de trap en de leefkeuken aan de voorzijde van het pand ontwierpen Roelfien en haar creatieve team een deur en wand van glas met zichtbare messingprofielen, waardoor een ruimtelijk effect ontstaat. De stijlvolle keuken is van alle gemakken voorzien en is ruim opgezet. Aan de raampartij bij de straat creëerde het internationaal geprezen designbureau meerdere comfortabele zitplekken op de vensterbank en biedt de royale eettafel plek aan een groot gezelschap. Fraaie verlichting, warme en natuurlijke materialen en verrassende wandbekledingen – bij de zithoek zien we een mozaïek van stukjes kokosbast – maken van de leefkeuken een meer dan bijzondere ruimte.

Kunststuk op maat

In het verlengde van de keuken ontwierp Roelfien een eclectische living met een knipoog naar de Jordaan uit de jaren ’70. De toegepaste kleuren zijn gewaagd, maar omarmen en versterken elkaar, waardoor een oogstrelend en warm totaalbeeld ontstaat. Het haardmeubel – evenals het kleurrijke tapijt exclusief voor de opdrachtgever ontworpen – is een waar kunststuk en voegt extra beleving toe aan de living. De rode wand is voorzien van een wandbekleding van bananenblad. Via de living bereiken de bewoners het aangrenzende dakterras.

Luxe hotelsuite

Geheel naar wens van de opdrachtgevers zijn de privéruimtes vormgegeven als een luxe hotelsuite, waarbij de slaapkamer in verbinding staat met de badruimte en de dressing. Ook hier gaan een smaakvol kleurenpalet, hoogwaardig maatwerk, natuurlijke materialen en subtiele verlichting een perfect huwelijk aan. Net als op de leefverdieping voegden Roelfien en haar team sfeerverhogend sierlijstwerk toe, waardoor een klassieke toets in het totaalbeeld ontstaat.

Warme complimenten

In het souterrain zijn onder meer twee gastenkamers inclusief badkamer én een door de opdrachtgevers tot pyjamalounge omgedoopte ruimte ontworpen. Dit zeer comfortabele vertrek vormt de ideale plek om in alle rust te chillen en televisie te kijken. Ook hier zorgen maatwerk en bijzondere wandbekleding voor een heerlijke sfeer, die wordt versterkt door de patio. “Vlak voor Kerst ontving ieder teamlid een grote doos met lekkernijen en een gepersonaliseerde kaart, waarop de opdrachtgevers hun dank uitspraken”, aldus Roelfien, die met de studio de vrije hand kreeg in het interieurontwerp. “Ze zijn enorm blij met het eindresultaat en de woning voelt echt als hun thuis. Dat is en blijft het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen.”

Fotografie: Thijs de Leeuw

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Roelfien Vos Interior Design & Architecture | Van Boven

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief