Home » Een luxe en warm thuis om van te houden

Een luxe en warm thuis om van te houden

THOMASDEGIER interior design

Door Veerle van Heertum

Op de bovenste etage van een luxe nieuwbouwcomplex in het hartje van Maastricht ontwierp topdesigner Thomas de Gier een exclusief interieur van verbluffende schoonheid. Een warm rustpunt voor het ondernemende koppel, dat vele jaren in het buitenland woonde en vorig jaar terugkeerde naar Nederland. Het interieur ademt kwaliteit, vakmanschap, creativiteit en comfort en is dankzij de ruime maatwerkkeuken, die in directe verbinding staat met de living en het dakterras, een perfecte weerspiegeling van het bourgondische karakter van de bewoners. Dit alles met het Vrijthof op loopafstand en met een prachtig uitzicht op de iconische Sint-Janskerk.

Thomas (33 jaar) staat bekend om zijn sterke ontwerpstijl, positieve instelling en geheel eigen kijk op in- en exterieurs. Hij heeft de gave om zijn opdrachtgevers feilloos aan te voelen en wensen te vertalen in next-levelruimtes met een wereldse uitstraling. De interieurs verbindt hij door een duidelijke signatuur, waarin het creëren van bijzondere contrasten centraal staat. “Contrasten zorgen voor dynamiek en voor een mooie balans in stijlen, vormen en materialen. Ze creëren een spannend geheel. Deze contrasten zoek ik op drie niveaus: stijl, tint en materiaal”, aldus Thomas, die de maatwerkkeuken in het penthouse aanwijst als toonbeeld van een contrastrijke ruimte die geheel in balans is. Verrassende afwerkingen, natuurlijke materialen en de door de bewoners uitgekozen kunst gaan een perfect huwelijk aan in de ruimte, waarin ook een verrassing schuilt. “We moesten in de keuken dealen met een lelijke schacht voor het leidingwerk. Deze schacht heeft aan de voorzijde een mooie afwerking gekregen en is nu aan de achterzijde een perfecte plek voor een wijnklimaatkast.” De riante eettafel – prachtig Italiaans vakwerk – , de sfeervolle living en het dakterras vervolmaken de heerlijke leefruimte, waarin het leven optimaal wordt gevierd.

Balans en rust

In het hart van het penthouse ontwierp Thomas een oogstrelende roomdivider. Aan de zijde van de bovenbeschreven ruimte doet het maatwerkobject dienst als luxe vakkenkast – voorzien van een te verlichten achterwand – en aan de zijde waaraan de privéruimtes zijn gelegen, verwerkte de internationaal onderscheiden designer kastruimte en een uitklapbaar bed in het meubelstuk. Deze multifunctionele ruimte is in een handomdraai om te toveren tot een extra slaapvertrek, dat met stalen schuifdeuren en gordijnen kan worden afgesloten van de rest van de woning.

Luxe suite

Aan weerszijden van de roomdivider zorgen lange zichtlijnen voor rust en overzicht in het penthouse. “Door materialen op verschillende plekken terug te laten komen, zorgde ik voor balans en zeker ook voor rust in het totaalplaatje. Zo zie je op diverse plekken donker Amerikaans notenhout terug en zie je het keramiek met een marmerlook uit de roomdivider ook terug als wandbekleding bij de entree van de gastenkamer.” Het privédomein van de opdrachtgevers is vormgegeven als een luxe hotelsuite, waarin de ruime slaapkamer in directe verbinding staat met de badruimte en de ruime inloopkast.

Fotografie: Jaro van Meerten

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

THOMASDEGIER interior design | Hees Lights & Living

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief