Home » Een luxe en warm thuis

Een luxe en warm thuis

Inge van Poppel Interieurarchitectuur

Door Veerle van Heertum

“Vanaf de eerste ontmoeting had ik het gevoel dat Inge me begreep. Ze heeft een passie voor haar vak en dat zie je terug in haar werk”, kijkt de tevreden opdrachtgeefster terug op de samenwerking met interieurarchitect Inge van Poppel. Ze vervolgt: “Ze heeft ons een luxe en warm thuis gegeven.” Inge creëerde de persoonlijke woondroom in een herenhuis dat deel uitmaakt van een rijksmonument en in het verleden dienstdeed als sanatorium.

“Tijdens mijn gesprekken met de opdrachtgevers bleek onder meer dat ze geen televisie kijken en het dagelijkse leven zich vooral in de keuken afspeelt. Vandaar dat we ervoor kozen om de maatwerkkeuken en de eethoek aan de achterzijde van de woning te positioneren, waardoor de bewoners vanuit hun geliefde ruimte optimaal zicht hebben op het achtergelegen natuurgebied. De voorzijde van de woning kent een relatief gesloten karakter, waardoor een gevoel van geborgenheid ontstaat. Daar ontwierpen we een rijk ingerichte zithoek met de focus op de sfeerverhogende haardwand. Deze ruimte leent zich perfect voor gezellige, cozy avonden”, aldus de bevlogen eigenaar van Inge van Poppel Interieurarchitectuur.

Open en licht

Aan de achterzijde zijn imposante kolommen onderdeel van de bestaande architectuur. Een droomkeuken om deze kolommen heen leverde geen geslaagd ontwerp op en dus besloot Inge om één zo’n element te integreren in het kookeiland, waardoor de maatwerkcreatie een spectaculair karakter krijgt. “Het massieve werkblad is van Corian en sluit naadloos aan op de kolom. Het lichte Corian contrasteert op fraaie wijze met het donkere eikenhout, dat in de achterwand van de keuken is toegepast”, aldus Inge. Het maatwerkmeubel gaat over in een kast in de woonkamer, waarin onder meer een wijnklimaatkast is verwerkt en persoonlijke accessoires van het bereisde echtpaar een plek kregen. Tegen de andere wand in de ruimte situeerde Inge een charmante eethoek met een comfortabele eetbank. De enthousiaste bewoonster: “De keuken is open en licht en echt ons favoriete plekje. Zeker ook in combinatie met dat prachtige uitzicht.” Interieurbouwer Louwerse de Jong heeft de keuken met de hoge kastenwanden, de haardwand en de kledingkastenwanden en wastafelmeubel in het privédomein van de bewoners geheel op maat gemaakt.

Vakmanschap

Op de begane grond smelten natuurlijke materialen en warme, zachte tonen samen tot een aantrekkelijk en eigentijds geheel, waarbij de kleurrijke kunst en de sfeervolle verlichting voor een extra touch zorgen. Het heldere lijnenspel, de perfecte afwerking en de kloppende details verraden verder het vakmanschap van de ervaren interieurarchitect. “Het mooiste compliment? Dat is toch wel de grote glimlach op de gezichten van mijn opdrachtgevers. Mijn uitdaging als interieurarchitect ligt in het verder kijken dan trends. Ik wil mijn opdrachtgever en mezelf uitdagen, met het doel om een echt op maat gesneden, tijdloos en authentiek interieurontwerp te creëren. Dat is hier op fraaie wijze gelukt.”

Fotografie: Monique Bluemink

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief