Eén met de natuur

Moderne en natuurrijke omgeving

Verliefd op de natuurrijke en rustige omgeving kochten de opdrachtgevers een prachtig gelegen kavel. Ze vroegen architect Joep van Os hun nieuwe droomwoning te ontwerpen.  

De creatieve eigenaar van van Os Architecten presenteerde vervolgens een moderne en warme schuurwoning. Die prachtige versgezichten biedt op de landelijke omgeving en die qua indeling en inrichting perfect past bij de leefwijze van de bewoners. 

Reis door de woning

“Het mooiste compliment dat de bewoners me gaven?”, herhaalt architect Joep van Os de vraag. “Toen ik hen onlangs sprak, omschreven ze hoe ze een relaxte zomerdag beleefden.”

“Die zag er zo uit: ontbijt op het terras– onder het genot van de eerste zonnestralen –, vervolgens een kopje koffie in de leefkeuken en genieten van de tuin en de omgeving, een diner op het terras – uiteraard op een plek waar de zon hen nog bereikt –, borrelen bij de haard in de living of onder de veranda om uiteindelijk aan de vijver in de tuin te kijken naar de ondergaande zon. Dat vond ik prachtig om te horen.”

“Gedurende de dag maakten ze een reis door de woning om optimaal van de kwaliteiten van het huis en de omgeving te genieten.”

Riante lichtinval

De bijzondere woning is een moderne variant van een klassieke langgevelboerderij. Het rieten zadeldak – vrij van dakramen en -kapellen – en de in de houtsoort padoek uitgevoerde gevelbekleding zorgen dat de woning op fraaie wijze opgaat in de natuur.

Daarnaast is de gevel van de schuurwoning ontworpen op houten kolommen met liggers in een strak ritme. Tussen de houten kolommen zijn aluminium puien toegepast, waardoor een goede connectie tussen de woning en het terras en de weidse omgeving ontstaat een riante lichtinval in de woning.

Bovendien is de moderne schuurwoning aan de westzijde voorzien van een grote overdekte veranda die van de vloer tot aan de nok open is.

Tenslotte is aan de voorzijde gekozen voor een meer gesloten karakter van de woning, om zo optimaal privacy te bieden aan de bewoners. “Al ligt het huis van de buren zo’n honderdvijftig meter hiervandaan”, lacht Joep van Os.

Stijlvolle roomdivider

Op de begane grond situeerde van Os Architecten onder meer het privédomein van de bewoners, een ruime leefkeuken en een grote living.

De op maat gemaakte roomdivider fungeert als uiterst stijlvolle scheidingswand tussen beide leefruimtes. Aan de zijde van de living is het bijzondere interieurobject onder meer voorzien van een televisie. Daarnaast dient het houten meubel als kastenwand.

De roomdivider strekt niet van zijgevel tot zijgevel, waardoor de begane grond een open karakter kent. Zeker ook omdat je vanuit de fraai ingerichte living tot in de nok van de nieuwbouwwoning kijkt.

Boven de keuken ontwierp architect Joep van Os onder meer een fraaie kantoorruimte van waaruit de bewoners een prachtig zicht hebben op de omgeving.

“De relatie tussen binnen en buiten, de luchtige en lichte ruimtes aan de binnenzijde, de prachtige wijze waarop de woning opgaat in de natuur, het ritme in de gevel … dat alles samen maakt deze woning zo mooi en uniek”, sluit Joep van Os af.

Fotografie: Joseph Briaire Photographer