Home » Een nieuw droomhuis zonder te verhuizen

Een nieuw droomhuis zonder te verhuizen

Door Nicole Zaaijer

Wildenberg interieurarchitectuur verrast met oogstrelend interieur 

De bewoners van een prachtig aan het water gelegen voormalig gemeentehuis vroegen Wildenberg interieurarchitectuur om een nieuw ontwerp te maken van het licht verouderde interieur. “We hadden geen specifieke wensen en stonden open voor elk idee. De kinderen zijn het huis uit, we hadden slaapkamers over en de kamer en de keuken waren verouderd. Kortom, er moest iets gebeuren. Onze boodschap aan interieurarchitect Stan van den Wildenberg was: ga je gang en bedenk iets wat past bij het huis en wat past bij ons gezin.” Van het ontwerp dat het ervaren en creatieve bureau Wildenberg interieurarchitectuur maakte, hadden de bewoners echter nooit durven dromen.

“We waren met stomheid geslagen en hebben in stilte een paar minuten naar het ontwerp gekeken, maar waren eigenlijk direct verkocht’, aldus de gelukkige bewoners, die tijdens de eerste presentatie niet alleen mooie materialen, fraaie verbindingen tussen de verschillende leefruimtes en hoogwaardig maatwerk zagen, maar zeker en vooral ontzettend veel licht en ruimtelijkheid. Stan van den Wildenberg: “De woning bestond uit een bel-etage, de woonverdieping en een grote zolderruimte, die na de verhuizing van de kinderen nauwelijks nog werd gebruikt. Door een groot deel van de verdiepingsvloer van de zolder te verwijderen, ontstond een compleet nieuwe woning vol licht en ruimte. Ook zijn in de nieuwe situatie de oude houten spanten in het dak vanuit het leefgedeelte zichtbaar, wat de charme van het interieur vergroot.”

Contact door open karakter

Centraal op de bijzondere woonverdieping ontwierp Stan een in sfeervol antraciet uitgevoerde middenkern, waarin onder meer opbergruimte, de kastenwand van de keuken en de televisie en de haardpartij zijn verwerkt. Boven op dit indrukwekkende maatwerkmeubel realiseerde de ervaren interieurarchitect een kantoorruimte en een speelhoek voor de kleinkinderen van de bewoners – beide ruimtes zijn bereikbaar via de indrukwekkende maatwerktrap. “Mijn man en ik hebben allebei een eigen werkplek in de woning – de een werkt ‘op zolder’, de ander in het verlengde van de living – maar door het open karakter van de woning staan we toch met elkaar in contact.” Het privédomein van de bewoners is op de bel-etage gesitueerd.

Geborgenheid en rust

Om de middenkern heen realiseerde Wildenberg interieurarchitectuur onder meer de warme living, een werkruimte en de royale keuken, die grenst aan een prachtig gelegen terras dat uitzicht biedt op de passerende rivier. Door een maatwerkkast en een doorkijkhaard – ook op maat gemaakt – tussen de verschillende leefruimtes te creëren, heeft Stan gezorgd voor geborgenheid en rust, zonder dat het open karakter verloren gaat. Wildenberg interieurarchitectuur paste voornamelijk de natuurlijke materialen glas, hout, staal en steen toe in het rijke interieur. Door deze basisingrediënten op een goede manier te combineren met kleurrijke kunst en stofferingen, is een sterk, tijdloos en sfeervol interieur ontstaan. De royale lichtinval en het op maat ontworpen lichtplan versterken dit fraaie totaalplaatje. “De woning heeft een ontzettend fijne indeling. Het is zeker geen toonzaal geworden, maar een warm huis, waarin elk hoekje wordt gebruikt. De keuken is een prettige ruimte om met een grote groep te eten, maar ook met z’n tweetjes is het er fijn en gezellig. Stan heeft precies aangevoeld wat wij als prettig ervaren”, sluiten de bewoners af.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief