Home » Een perfecte weerspiegeling van woondromen

Een perfecte weerspiegeling van woondromen

Sies Home Interior Design

Door Veerle van Heertum

Het oorspronkelijke plan van de opdrachtgevers was om een twee-onder-een-kapwoning in Amsterdam te laten slopen en op de unieke plek aan het water een nieuwe woning te laten verrijzen. De gemeente gooide echter roet in het eten, waarna ze besloten om de twee woningen volledig te laten renoveren en een interieur te creëren dat hun dromen en wensen weerspiegelt. Het resultaat is een ruim, functioneel, stoer en leefbaar familiehuis met een tijdloze basis en bijzondere details. Verantwoordelijk voor dit droomplaatje? Ontwerpstudio Sies Home Interior Design.

Om tot deze bekoorlijke woning te komen, werd onder andere de kap verhoogd. Daardoor ontstond een volwaardige verdieping, waarop onder meer twee slaapkamers en een extra badkamer zijn gelegen. Ook aan de achterzijde en de zijkant is uitgebouwd en ging de complete indeling van de woning op de schop. Zo situeerde Simone van Os, bevlogen eigenaar van Sies Home, de door haar ontworpen maatwerkkeuken in de nieuwe aanbouw. In de bestaande situatie lag de keuken aan de voorzijde. De meterslange lichtstraat zorgt voor een heerlijke lichtinval in de stijlvolle leefruimte. Het natuurlijke licht en de lichte wanden combineren fraai met de donkere keuken en de eveneens donkere zithoek, die uitnodigt voor gezellige lunches en diners.

Maatwerkperfectie

De basis van het lichte huis is tijdloos. Zachte kleuren, sierlijke verlichting en sprekende kleuren zorgen samen voor een sereen en comfortabel sfeerbeeld. Sies Home ontwierp onder meer de puien, de (inbouw)kasten, het meubelmaatwerk, de keuken en de badkamer. Alle van grote klasse en voorzien van verrassende details. De sierlijke, sfeerverhogende verlichting zorgt samen met de kunst en de accessoires voor een kleurrijke toets in de stadsvilla. “Voor de aankleding maak ik graag gebruik van Chinees aardewerk en Afrikaanse accessoires, zodat al snel een eclectisch plaatje ontstaat”, aldus Simone. “Verder kenmerken mijn ontwerpen zich door ton-sur-ton-kleurgebruik.  Behang, wanden en de stoffering lopen vaak in elkaar over met alleen een nuanceverschil in tint.

Verder zoek ik voor elke kamer naar de juiste lichtarmaturen, die als blikvangers moeten gelden. Elk ontwerp is anders. Een interieur moet immers vooral persoonlijk zijn.”

Allure van een luxe suite

In de rijk ingerichte woning creëerde Sies Home diverse sfeervolle zitplekken. Zo komen de bewoners heerlijk tot rust op de luxe fauteuil omgeven door ramen en vormt het zitje bij de haard een fijne setting voor het lezen van een goed boek en het genieten van een drankje. De riante bank in de living leent zich perfect om met het gehele gezin naar de televisie te kijken. De fraaie trappartij leidt naar de privédomeinen van de bewoners. “Op de eerste verdieping zie je de voor de jaren 60 kenmerkende lage plafonds. Ondanks de krappe hoogte van 2,40 meter heeft de hoofdslaapkamer met aangrenzende kleedkamer en badkamer toch de gewenste allure”, wijst Simone naar de ruimte die de sfeer ademt van een luxe hotelsuite. De beklijvende rondleiding eindigt in de tuin die we via de riante openslaande deuren bereiken. Het overdekte terras aan het water is voorzien van een haardpartij en oogt lieflijk, luxe en uitnodigend.

Fotografie: Peter Kooijman en Sonja Velda Fotografie

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Sies Home | Spronk Ambachtelijk Openhaarden bouw

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief