Home » Een permanent vakantiegevoel

Een permanent vakantiegevoel

Station-D Architects

Door Stagiair

Een moderne vormentaal, sfeerverhogende materialen, een grote connectie met de tuin en hoogwaardig en creatief vakmanschap maken van de door Station-D Architects ontworpen woning een aansprekend totaalplaatje. Doordat het privédomein van de bewoners op de begane grond is ontworpen, is de nieuwbouwvilla levensloopbestendig. Hierdoor kunnen de meer dan tevreden opdrachtgevers tot in lengte van dagen met veel plezier op deze prachtige plek blijven wonen. En als ze dan toch nog ooit een nieuw huis laten ontwerpen? “Dan is de keuze eenvoudig en gaan we weer voor Lars Hoogewerf van Station-D Architects”, aldus de opdrachtgevers. 

“We hadden duidelijke wensen over de te bouwen woning, maar Lars wist ons tijdens onze samenwerking op bepaalde punten te verrassen met creatieve ideeën en kon ons vervolgens overtuigen dat de uitstraling van de woning daardoor nóg mooier zou worden”, aldus de bewoners die onder meer wit stucwerk, accenten van hout en natuursteen, veel glas en een grote connectie met de tuin en de omgeving wensten. “Tijdens het ontwerpproces gingen we soms van links naar rechts met onze wensen en aanpassingen, maar Lars bleef geduldig naar ons luisteren, deed goede suggesties en gaf de juiste adviezen. Zijn rustige en doordachte wijze van handelen heeft het gehele proces veraangenaamd.” 

Inspirerende en innovatieve ontwerpen  

“Station-D Architects streeft naar een architectuur die verder reikt dan het alledaagse ontwerp. We zoeken constant de grenzen op van het mogelijke, om dromen te verwezenlijken en de kwaliteit van leven te verbeteren. Iedere opgave daagt ons uit om nieuwe manieren van leven en nieuwe technieken te onderzoeken en toe te passen. Op die manier zijn we steeds weer in staat om inspirerende en innovatieve ontwerpen te creëren die verrassen”, aldus Lars, samen met Rico Heykant en Tim van Beukering eigenaar van Station-D Architects.  

Imposante roomdivider  

Het strakke stucwerk contrasteert fraai met het hout, de baksteen met een toplaag van natuursteen en de zwarte kozijnen. Aan de tuinzijde verrijkte Station-D Architects de woning met een uitnodigende veranda én vinden we het paradepaardje van het bijzondere ontwerp: de twee elleboogramen die voor licht, ruimte en een prachtige connectie met de buitenruimte zorgen. “Het totaalplaatje zorgt bij ons voor een permanent vakantiegevoel”, aldus de bewoners. De metersbrede schoorsteen komt via het dak de woning binnen en vormt in het interieur een imposante roomdivider tussen de living en de eetkamer.  

Karakter, beleving, emotie, gebruik en vorm 

Ook van grote schoonheid is de badkamer, waarin klasse, luxe en comfort samensmelten. En ook hier is door Station-D Architects middels een lichtstraat gezorgd voor toetreding van natuurlijk licht. Lars: “Wij maken ontwerpen waarbij mensen zich op hun gemak voelen. Ontwerpen die een beroep doen op alle zintuigen: ze spelen in op karakter, beleving, emotie, gebruik en vorm. Uiteindelijk is de samenkomst van deze aspecten datgene wat telt. Door zorgvuldige analyse van de wensen zijn wij in staat om ontwerpen te realiseren die ervoor zorgen dat mensen kunnen leven op de manier zoals zij dat graag willen. Het verwezenlijken van de dromen van onze opdrachtgevers staat bij ons centraal.”  

Fotografie: Lucas van der Wee

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat een reactie achter